• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer

08.09.2023

16:49

Čudni objekti, totalni mrak! Niz bizarnosti ledi krv u žilama u jednom od poslednjih filmova Glogovca: Glumci su bili deo pravog eksperimenta?!

Fah

Kultura

Čudni objekti, totalni mrak! Niz bizarnosti ledi krv u žilama u jednom od poslednjih filmova Glogovca: Glumci su bili deo pravog eksperimenta?!

Podeli vest

Jedna od najvećih misterija domaće kinematografije prethodnih gotovo deset godina predstavlja izvesni naslov "Apsurdni eksperiment".

O filmu se piše več jako dugo vremena. Na Imdb stranici se svake godine datum premijere pomera. Navodno je sve snimljeno još 2015. godine, i od tad je film u procesu post-produkcije. Mimo tih osnovnih, imamo veoma malo ostalih informacija.

Međutim, ono što je najintrigantnije kod samog filma, iako je pravljen u domenu arthousa i eksperimentalnog filma, glumačka postava je sastavljena od naših najvećih zvezda glumišta.

Svakako najviše interesuje to što je u jednoj od glavnih uloga pokojni Nebojša Glogovac, ali tu su i Žika Todorović, Branka Katić, Petar Božovic, Miloš Biković, Gordan Kičić, Mirjana Karanović, Sergej Trifunović, Nikola Đuricko, Vuk Kostić, Miloš Biković, Nina Janković, Lazar Ristovski, Predrag Manojlović, Katarina Zutić, Branislav Lečić, Mirka Vasiljević, Vojilsav Brajović, Gordan Kičić, Radivoje Bukvić, Hana Selimović, Vojin Ćetković, Nataša Ninković, Jelisaveta Orašanin, Dragan Mićanović….

Foto: printscreen

 

 

Film je režirao mladi režiser i scenarista, Boško Ilić, koji je duže vreme boravio u Americi, a došao je u aprili 2014. u Beograd, da bi snimio film koji je, kako je tada najavljeno namenjen američkom tržištu. Snimanje se odvijalo na različitim lokacijama – u Savamali, na Novom Beogradu, garaži ispod Skupštine, a ove lokacije su uspele da dočaraju dramatičnost koja se prožima kroz ceo film.

"Apsurdni eksperiment" je triler sa dve priče, gde prvi deo čini priča o "Rajskoj prevari", a drugi predstavlja priču "Apsurdni eksperiment". Trejler za film je moguće pronaći na Fejsbuk stranici ovog filma.

Foto: printscreen

 

 

Kako je tada najavljivao reditelj, njegov cilj je bio da predstavi društvo koje se zasniva na nepoverenju u današnje vreme, i da pokaže da živimo u svetu koji je materijalno bogat, ali emotivno vrlo siromašan. Jedna replika u filmu kaže: "Mnogo je ljudi, da bi svako bio čovek".

Ipak, uprkos pompeznim najavama da će postići veliki uspeh u Americi, glumci iz filma ne znaju kakva je sudbina ovog ostvarenja. Nezvanične priče iz filmskih krugova kažu da reditelj navodno nije bio zadovoljan kako je montiran film, pa zbog toga nije bila premijera u jesen 2015, kako je prvo bilo bilo najavljeno. Rok se stalno pomerao, pa je počela korona, prenosi Danas.rs

 

 

Mirjana Karanović je u njenom intervjuu za Noizz pre 3 godine rekla kako je sve u vezi sa tim filmom veoma bizarno:

- Biću iskrena: svi koji smo radili na tom filmu, svi glumci, cela ekipa radili smo to isključivo zbog dobrih honorara. Scenario je za mene i za ostale bio potpuno nerazumljiv u smislu o čemu se radi, sta se dešava, ko su ti likovi. Pojavio se jedan mlad i zgodan dečko koji se predstavio kao producent i finansijer tog filma. Ne sećam se njegovog imena, ali se sećam da je bio menadžer nekom poznatom sportisti (bivši menadžer u to vreme). Ne znam kako ga je taj prilično autistični i bizaran mladi reditelj, koji nije ni završio neku školu za režiju (mislim da se bavio fotografijom), ubedio da finansira film. Mislim da je, koliko se sećam šta mi je pričao, verovao da će film zaraditi mnogo para u Americi. Pokušala sam da izrazim svoju sumnju u to, ali on mi nije verovao, tako da sam odustala. Pomenuti menadžer je animirao Glogovca, a onda je Glogi pozvao sve nas i mi smo svi pristali. Snimanje je bilo isto bizarno. Stajali smo u nekim čudnim objektima izgrađenim u hali, u skoro totalnom mraku i govorili rečenice, a neki put se sasvim sporo kretali. Ništa mi nije bilo jasno, kao ni bilo kome drugom, ali smo izgurali to. Ja sam jedva čekala da se sve to završi i da idem kući - istakla je slavna glumica.

Foto: ATAIMAGES

 

 

Na Vikipediji ovog filma stoji da je premijera filma zakazana za 2023. goinu, ali to u ovom slučaju ne mora puno da znači. Sa druge strane, kako i ime kaže, možda je sve oko ovog filma "Apsurdni eksperiment", pa kako radnja, tako i sve vezano za film, van samog filma i radnje, i možda smo svi deo tog apsurda i eksperimenta.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija