• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer

13.09.2023

18:34

(FOTO) Više lujka nego seks simbol! Ne menja se već 30 godina, svi se pitaju je l' se mumificirala: Juga je ludela za njom

Dejan Živančević

Kultura

(FOTO) Više lujka nego seks simbol! Ne menja se već 30 godina, svi se pitaju je l' se mumificirala: Juga je ludela za njom

Podeli vest

Anica Dobra je već godinama jedna od najlepših i najtalentovanijih glumica sa naših prostora.

Već 30 godina je volimo i uživamo u svakom njenom ostvarenju. Kad pomislimo na Anicu Dobru jedna od prvih asocijacija je žena lafica, a druga za nju vreme kao da je stalo. I danas pleni osmehom i energijom devojčice s početka karijere, a njena lepota ne jenjava.

Anica je rođena 3. juna 1963. godine u Beogradu, gde i danas živi. Godine 1977. se preselila sa roditeljima u Nemačku i do 1981. godine živela je i školovala se u Frankfurtu. Zavolela je i dobro savladala jezik, ali se vratila u Srbiju kako bi upisala glumu i od prvog dana se znalo da će postati velika zvezda. Primljena je u klasu profesora Predraga Bajčetića, a diplomirala je 1987. godine.

Njen talent je bio uočen jako brzo. Tokom studija je snimila prvi kratkometražni film pod nazivom "Pera Panter" sa Borom Todorovićem, a već sledeće godine je tumačila Evicu u komediji "Pokondirena tikva", dok je na završnoj godini studija snimila filmove "Ivanov", "Život radnika" i "Već viđeno". Posle ovih uloga obezbedila je sebi status jedne od najboljih glumica s ovih prostora.

Foto: Printscreen

 

 

Kada je diplomirala snimila je "Život sa stricem", ali i nastavak kultunog filma "Balkan Ekspres" gde smo je obožavali kao pevačicu Lili. U "Sabirnom centru" i "Metli bez drške" je osvojila gledaoce cele Jugoslavije, a najveću popularnost stekla je posle filma "Kako je propao rokenrol" gde je tumačila tinejdžerku Barbaru, koju i danas često citiramo.

Početkom devedestih Anica Dobra se vratila u Nemačku gde je nastavila da snima. U toj zemlji Anica uživa veliku popularnost.

Lista filmskih i serijskih ostvarenja Anice dobre je i više nego dugačka, voleli smo je kao Lunu u "Crnom Bombarderu", Sandru u filmu "Nataša", Jelenu u "Klopci", Anicu u filmu "Ljubav i drugi zločini", ali u serijama "Otvorena vrata", "Ubice mog oca" i "Koreni"…

Zajedno sa njenim poslovnim ostvarenjima nizale su se i nagrade koje su potvrđivale njen posebni talenat, a domaća publika Anicu svih godina voli i prati u pozoroištu gde je igrala u predstavama među kojima su: Mala, Očevi i Oci, Urnebesna tragedija, Mizeri…

Foto: printscreen

 

 

O ljubavnom i privatnom životu Anice Dobre se jako malo zna.

Udata je za Miodraga Miću Softića, predsednika fudbalskog kluba "Dorćol", sa kojim ima ćerku Minu. Ona je krenula maminim stopama, i takođe je gumica.

Porodica i živi na Aničinom rodnom Doćolu.

Njena ćerka Mina se nakon udaje odselila, a Anica je postala baka.

"Više lujka nego seks simbol"

Anica važi za jednu od najlepših glumica u regionu. Pre 30 godina je cela Jugoslavija bila zaljubljena u nju, ali i danas nije mnogo drugačije. Iako je ove godine napunila 60 godina, Anica ne gubi ni duh ni osmeh one devojčice s početka karijere, ali za sebe ipak kaže da je "više lujka nego seks simbol".

Foto: Aleksandar Jovanović Cile

 

 

Za vreme pandemije rekla je nešto što jako dobro oslikava njen duh.

- Imam ljude oko sebe koji hrane moju vedrinu i daju optimizam. Zbog njih imam snage da budem ovakva. Našla sam mudru misao Duška Radovića: ‘Sumorni neki dani. Sad je dobro imati prijatelja, jednostavnog, vedrog, veselog, lekovitog. Da nas nauči šta je važno, a šta nevažno u životu. Da nas lupi šakom po ramenu i da od tog udarca ozdravimo'.

Zanimljivosti o Anici Dobri

Jedan od hobija poznate glumice u kom je pronašla sebe je uzgajanje začinskog bilja. Sem toga, ona veliki značaj pridaje prirodi.

- Pet puta godišnje pijem čaj od svežeg đumbira, a kada snimam, on je obavezan svakog dana. U veliki termos ubacim malo limuna ili meda, i u svakom trenutku je pored mene. Obično sabijem dve litre - rekla je jednom prilikom.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

U nemačkim medijima objavljena slika predsednika Vučića pokrivenog srpskom zastavom! Šta će uslediti u Crnoj Gori nakon sramnog glasanja u UN? (VIDEO)
Live TV

U nemačkim medijima objavljena slika predsednika Vučića pokrivenog srpskom zastavom! Šta će uslediti u Crnoj Gori nakon sramnog glasanja u UN? (VIDEO)

Puna dva dana priča se o Savetu bezbednosti u UN. U Specijalnoj emisiji Informera o temi Rezolucije u Srebrenici govorili su prof. dr Dejan Miletić, direktor Centra za proučavanje globalizacije i predsednik poslaničke grupe PUPS-a Stefan Krkobabić. Uživo u program putem vajber uključenja javili su se i politikolog Andreja Lović iz Nemačke i novnar Igor Damjanović iz Donjecka, kao i Vojkan Milošević, direktor Centra za antiterorizma i Olga Ravasi, gopolitički strateg.

25.05.2024

20:02

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija