• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: S. Kostić

11.12.2023

13:35

"Sonja Savić je bila uplašena, molila me je da je učim!" Mira Banjac otkrila tajne sa snimanja "Balkanskog špijuna"

Printscreen You Tube, Novak Đurović

Kultura

"Sonja Savić je bila uplašena, molila me je da je učim!" Mira Banjac otkrila tajne sa snimanja "Balkanskog špijuna"

Podeli vest

Ova komedija sa elementima drame premijeru je imala davne 1984. godine, a do danas je ostala jedna od najgledanijih.

Jedno od remek-dela srpske kinematografije, "Balkanski špijun" izašlo je iz pera Dušana Kovačevića, a likove su oživeli legendarni glumci Danilo Bata Stojković, Mira Banjac, Bora Todorović i Sonja Savić.

Ova komedija sa elementima drame premijeru je imala davne 1984. godine, a do danas je ostala jedna od najgledanijih.

Mira Banjac koja je u filmu glumila Danicu Čvorović, suprugu Ilije Čvorovića (Bata Stojković) otkrila je detalje sa snimanja čuvenog filma.

Foto: Damir Vujković

 

Legendarna glumica kaže da je Sonja Savić koja je igrala Sonju Čvorović pre početka snimanja filma bila preplašena i da ju je molila za pomoć.

Foto: Printscreen/Youtube

Mira Banjac, Sonja Savić i Bora Todorović u filmu "Balkanski špijun"

- Sonja je već tada bila zvezda. Međutim, pre snimanja filma bila je uplašena i molila me je: "Miro, hajde da dođem kod vas da vežbamo dijaloge". To mi se nikada ranije nije dogodilo, da je neki glumac hteo da sarađuje sa mnom na taj način. Ne znam zbog čega je bila uplašena, ali je dolazila da probamo. I meni se dopalo, to govori da je želela da sve isapdne dobro. Odlično je glumila u filmu - kaže Banjac.

Foto: Printscreen/Youtube

Mira Banjac i Sonja Savić u filmu "Balkanski špijun"

Mira kaže da se nije nadala ulozi.

- Nisam očekivala da ću dobiti tu ulogu, jer je Branka Petrić to već fenomenalno igrala u pozorištu. Verovatno su mi je dali jer sam mala, pa nisam mogla da pojedem Batu. Bila sam srećna što sam našla svoje mesto u tom filmu, koji je u mojoj karijeri zapisan crvenim slovima - seća se Mira.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija