• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: S. Kostić

16.01.2024

16:34

"Paničila sam kad sam dobila ulogu Marine!" Milica Janevski o roli slavnog tekstopisca u filmu "Nedelja"

Informer/promo

Kultura

"Paničila sam kad sam dobila ulogu Marine!" Milica Janevski o roli slavnog tekstopisca u filmu "Nedelja"

Podeli vest

Film o legendarnom Džeju Ramadanovskom "Nedelja" je najiščekivanije ostvarenje godine, koje posle beogradske premijere u bioskope širom Srbije počinje da se prikazuje od 18. januara.

Uplašila sam se kada sam dobila ulogu Marine Tucaković, kaže Milica Janevski! Glumica je u filmu "Nedelja", koji govori o životu legendarnog pevača Džeja Ramadanovskog, dočarala lik najpoznatijeg tekstopisaca na ovim prostorima Marine Tucaković, koja je preminula u septembru 2021. Milica kaže da je ponosna što je deo ovog projekta i da je u početku sa zebnjom prihvatila tu rolu.

- Uplašila sam se da li ću biti kadra da to izvedem... Marina nas je relativno skoro napustila, ostavila je veliki trag u našem narodu i prosto sam bila obazriva i bojažljiva da to ne pređe u neko karikiranje. Klizav je teren kada imate nekog tako autentičnog, koga narod toliko dobro poznaje. Kada su mi javili da sam dobila ulogu, tek tada je nastala panika. Međutim, kada je Marinin suprug Futa Radulović pogledao film, rekao je: "To je to", tako da sam zadovoljna - priča Milica za Informer i otkriva kako se pripremala za ulogu:

Foto: Zoran Sinko

Glumica Milica Janevski

- Skupljala sam materijal koji je dostupan o Marini, kako pisani, tako i televizijski. Trudila sam se da nađemo meru u svemu tome i da to ne bude ni karikatura, ni imitacija, već da uhvatim taj njen zanimljiv i čarobni duh i da to bude što istinitije.

Glumica kaže da nije pokušavala da imitira Marinu.

- Nisam vežbala njene pokrete i mimiku. Kada bi reditelj rekao: "Akcija!", to je prosto samo izlazilo iz mene. Nisam sedela kod kuće i smišljala kako ću to odglumiti. Uskočila sam u taj projekat sa verom da će me Marina odozgo čuvati u svemu tome - kaže Janevski i dodaje da je mnogo znala o Marini pre samog snimanja filma:

Foto: Pelicula production

Milica Janevski kao Marina Tucaković u filmu "Nedelja"

- Znala sam sve o njoj. Bila sam klinka kada je počela svoju veliku karijeru. Pisala je pesme za sve moguće izvođače i grupe, pre svega za pop i zabavnu muziku. Znam skoro sve pesme koje je napisala.

Milica se osvrnula i na saradnju sa Zlatanom Vidovićem, koji u filmu igra kompozitora i Marininog muža Aleksandra Radulovića Futu.

Foto: Pelicula production

Milica Janevski i Zlatan Vidović u filmu "Nedelja"

- Dobri smo prijatelji, poznajemo se dugo još iz Banjaluke kada smo radili na projektima "Meso", "Kost" i "Koža". Uopšte nam nije bilo teško na snimanju "Nedelje" jer smo sve radili s ljubavlju - priča Milica i dodaje da je jednako dobru saradnju imala i sa Brankom Jankovićem, koji u filmu igra menadžera Raku Marića:

- On je čaroban i ekstremno duhovit tip. Sećam se da nismo mogli da snimimo kadar jer je toliko bio smešan i autentičan da smo vrištali od smeha. Divno je kada imate takve ljude oko sebe.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)
katastrofa

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)

Teretni voz koji je prevozio gorivo iskočio je iz šina i zapalio se u blizini granične linije između američkih saveznih država Novi Meksiko i Arizona, a u incidentu nije bilo povređenih, saopštili su železnički operater BNSF i policija.

27.04.2024

08:47

Magazin

4 najdugovečnije rase pasa! Oni mogu da dočekaju duboku starost
Ljubimci

4 najdugovečnije rase pasa! Oni mogu da dočekaju duboku starost

Biranje kućnog ljubimca uvek je velik izazov jer u obzir treba uzeti mnogo faktora hoće li pas živeti u kući ili stanu, s decom ili mirnijim penzionerima, treba li mnogo vremena i strpljenja da ga dresirate, koliko će dlake gubiti i na kraju koliko će uopšte dugo živeti?

27.04.2024

06:21

Džet set

Srbija