• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: S. Kostić

09.04.2024

15:11

"Borila sam se za ulogu novinarke u `Sablji`"! Milica Gojković očarala publiku na festivalu u Kanu (FOTO)

Bruno Bebert/Beta Film

Kultura

"Borila sam se za ulogu novinarke u `Sablji`"! Milica Gojković očarala publiku na festivalu u Kanu (FOTO)

Podeli vest

"Lik Danice je baziran na stvarnim ličnostima i ogromna mi je čast što sam zapravo igrala heroine našeg društva koje su mnogo uradile za naše novinarstvo", priča glumica.

Borila sam se za ulogu novinarke u seriji "Sablja", kaže Milica Gojković. Glumica u TV drami o ubistvu premijera Zorana Đinđića igra novinarku koja pokušava da otkrije ko stoji iza zločina koji je 2003. potresao Srbiju i svet.

Milica se sa ekipom serije trenutno nalazi na prestižnom festivalu u Kanu, gde su prikazane prve dve epizode "Sablje" i gde se bore za glavnu nagradu sa još sedam serija iz celog sveta.

Foto: Bruno Bebert/Beta Film

Ekipa serije "Sablja" u Kanu

Glumica je presrećna što je "Sablja" prikazana u poznatoj dvorani "Limijer" pred 2.500 ljudi.

- Prvi put sam u Kanu i sve mi je zanimljivo. Ponosni smo i srećni što smo imali priliku da predstavimo našu seriju na ovom festivalu. Bilo je mnogo fotografisanja, tu su novinari iz celog sveta i baš je lep osećaj - priča Milica.

Foto: Bruno Bebert/Beta Film

Milica Gojković u Kanu

Gojkovićeva kaže da se svim silama borila da zaigra u ovom projektu.

- Ulogu novinarke Danice Mandić dobila sam na kastingu. Borila sam se za nju! Skakala sam od sreće kada su me posle nekog vremena pozvali iz produkcije i saopštili mi da sam dobila rolu. Snimanje smo počeli krajem marta prošle godine i završili krajem juna. Na snimanju mi je bilo uzbudljivo, ništa mi nije bilo teško. Zajedno sa rediteljima Goranom Stankovićem i Vladimirom Tagićem kreirala sam svoj lik, mnogo su mi pomogli - kaže Milica za Informer i dodaje da se tokom priprema za ulogu ugledala na poznate novinarke iz tog doba:

Foto: Bruno Bebert/Beta Film

Ekipa serije "Sablja" u Kanu

- Lik Danice je baziran na stvarnim ličnostima i ogromna mi je čast što sam zapravo igrala heroine našeg društva koje su mnogo uradile za naše novinarstvo. Bilo mi je uzbudljivo da gledam i slušam njihove intervjue, a onda i da primenim neke zanimljive detalje u svom liku.

Milica nam je otkrila koja joj je najemotivnija scena u "Sablji" i gde je bila u trenutku atentata na Đinđića.

Foto: Bruno Bebert/Beta Film

Dragan Mićanović i Milica Gojković

- Kada sam pogledala seriju, najemotivnija mi je bila scena atentata. To je kraj prve epizode i početak druge. U trenutku atentata bila sam sedmi razred osnovne škole. Kao dete nisam mnogo razumela šta se u tom trenutku dešava, ali sam osećala da nešto nije u redu. Turobna atmosfera je vladala u mojoj kući, ulici i svuda gde sam se kretala... - završava priču glumica.

Mićanović: Dobili smo gromoglasan aplauz

Dragan Mićanović, koji u seriji "Sablja" igra Zorana Đinđića, kaže da su posle premijere u Kanu dobili gromoglasan aplauz publike:

Foto: Bruno Bebert/Beta Film

Dragan Mićanović

- Dan je bio veličanstven od prvog susreta sa organizatorima, pa do prikazivanja dve epizode. Nakon premijere usledio je divan, emotivan i gromoglasan aplauz. Imamo veoma dobru seriju i vrhunac našeg utiska će ipak biti prikazivanje serije na RTS-u, kada sa našom publikom podelimo ono što smo već podelili sa stranom.

 



Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!
Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je da je razgovor između vlasti i opozicije lekovit za parlament, a da je pristojan dijalog političkih stranaka koje drugačije misle nešto što političari duguju svim građanima Srbije, bez obzira na to da li su oni glasali za vlast, opoziciju ili možda nisu uopšte izašli na izbore.

30.04.2024

09:48

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Mandarić o druženju sa Bestom, Krojfom, Reganom, Džobsom...
Fudbal

Mandarić o druženju sa Bestom, Krojfom, Reganom, Džobsom...

Upoznao sam mnogo uspešnih ljudi iz različitih oblasti, od američkih predsednika, preko biznismena, do najvećih fudbalera svih vremena i mogao bih danima da pričam o raznim dogodovštinama s njima, kaže u intervjuu za Informer jedan od najuspešnijih srpskih biznismena Milan Mandarić.

30.04.2024

09:00

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija