• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

13.02.2016

14:33

SPEKTAKL U NAJAVI Željko Bebek 8.marta u Subotici!

Showbiz

SPEKTAKL U NAJAVI Željko Bebek 8.marta u Subotici!

Podeli vest

Željko Bebek, jedan od najznačajnijih pop-rok pevača u zadnje četiri decenije svoj jubilej proslaviće na specijalnoj, samo za ovu priliku osmišljenoj koncertnoj turneji „Željko Bebek & simfonijski i tamburaški orkestar“ koja obuhvata i koncert u Subotici 8.marta u Hali sportova sa početkom u 20 časova

Koncertna turneja „Željko Bebek & simfonijski i tamburaški orkestar“ kruna je karijere Željka Bebeka kojom ova živa rok legenda slavi 40 uspešnih godina u samom vrhu muzičke scene naših prostora. Radi se o pravom muzičkom spektaklu, u kojem se Željku na bini istovremeno pridužuje čak 60 muzičara, članova Simfonijskog orkestra, uz Tamburaški orkestar Centra za tradicijsku kulturu iz Varaždina, kao i Bebekov prateći rok bend.  

Harizmatični Bebek vinuo se u vrh muzičke scene nekadašnje Jugoslavije početkom 70-ih kao frontmen  Bijelog Dugmeta i postao sinonim najplodnijeg muzičkog razdoblja grupe koju je napustio   1984. i započeo zavidnu solo karijeru. Za Bebeka su pisali mnogi autori, Arsen Dedić, Đorđe Novković, Miroslav Rus, Zrinko Tutić…. a Bebek je njihove pesme, gotovo sve do jedne sa svojim karakterističnim i moćnim vokalom pretvorio u hit do hita! Od  kultnog albuma Kad bi' bio bijelo dugme Željko Bebek je s Bijelim Dugmetom objavio 9 studijskih albuma i 12 solo albuma, nekoliko live albuma i više kompilacija singlova, a protekle je godine u čast muzičkog rođendana objavljena i njegova antologija s četiri CD-a.

Željko Bebek ovaj je muzički projekat pripremao nekoliko godina, udruživši se s producentom Tomislavom Kašljevićem koji stoji iza produkcije celokupne koncertne turneje „Željko Bebek & simfonijski i tamburaški orkestar“. Uz njega u projektu učestvuju i druga muzička imena, pre svih, Branimir Mihaljević i Ante Gelo koji je pisao nove aranžmane za numere u pratnji orkestara, te dirigent Josip Cvitanović. 

Dođite da zajedno sa Bebkom proslavite veliki jubilej i pevate neke od hitova Bijelog Dugmeta kao što su: Selma, Ima neka tajna veza, Odlazim, Što bi dao da si na mom mjestu, Sve će to mila moja…, Tako ti je mala moja kad ljubi Bosanac, Sanjao sam noćas da te nemam…. pa sve do prepoznativih Bebekovih hitova: 

Laku noć svirači, Gdje sam bio s kim' sam pio, Kaldrma, Zuta ruža s Dunava, Da je sreće bilo, Tijana…..Karte po ceni od 1000 din u predprodaji možete kupiti na blagajni Hale sportova, sitemu Eventim i u vinoteci vinarije Zvonko Bogdan.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija