• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: A. Jovanović

05.04.2017

22:48

SRPSKA PREDSTAVNICA NA EVROVIZIJI PORUČUJE: Osvetlaću obraz Srbiji!

Showbiz

SRPSKA PREDSTAVNICA NA EVROVIZIJI PORUČUJE: Osvetlaću obraz Srbiji!

Podeli vest

Pevačica Tijana Bogićević, koja će u maju u Kijevu izvesti pesmu "In too deep", uprkos lošim prognozama kladionica očekuje dobar plasman

Pevačica Tijana Bogićević, koja će predstavljati našu zemlju na 62. po redu Pesmi Evrovizije u Kijevu, tvrdi da će osvetlati obraz Srbiji. Na ovom popularnom takmičenju, koje se održava od 9. do 13. maja, ona će izvesti numeru "In too deep", koju kladionice ne rangiraju baš najbolje.

Pop pevačica priznaje da priželjkuje da ponovi uspeh Marije Šerifović.

Fali Beovizija
Bilo bi lepo da ponovo imamo festival na kojem bismo izabrali predstavnika
Tijana Bogićević

- Nadam se da ću Srbiji osvetlati obraz. Na Evroviziji učestvuju pevači koji su nepoznati drugim zemljama i zato svi imaju jednake šanse. Pa i ja!

Kako je došlo do toga da predstavljate Srbiju?

- Pozvali su me sa RTS. Imali su pesmu sa kojom su želeli da učestvuju i pitali su me da li sam zainteresovana. Čim sam čula numeru, znala sam da sam za to i, naravno, pristala sam.

Marija Šerifović je izjavila da će glasati za Hrvatsku jer su oni njeni favoriti, kao i da nemate velike šanse na takmičenju jer ste nepoznati široj javnosti. Da li vas je to razočaralo?

Informer

- Negativnih komentara će uvek biti. To me ne dotiče ni najmanje. Većina učesnika je nepoznata javnosti.

Ni kladionice vam nisu baš naklonjene. "Vilijam Hil" vam prognozira 11. mesto. Da li vas to brine?

- Ne obazirem se previše na situaciju u kladionicama.

Ovo je vaše drugo učešće na Evroviziji. Pevali ste prateće vokale Nini Radojčić 2011. godine. Kakva iskustva nosite sa ovog takmičenja?

- Divna! Evrovizija je svet za sebe. Tih 15 dana provedenih tamo su nešto potpuno drugačije od svega što sam dotad muzički doživela. Shvatila sam koliko je to kultni festival, koji ima vatrene fanove širom sveta, i koliko je bitno da mu se pristupi veoma profesionalno.

I sami ste 2009. godine učestvovali na Beoviziji. Koji sistem je bolji za delegiranje našeg predstavnika - preko domaćeg takmičenja ili direktno?

Žao mi je Ruskinje,
politici nije mesto u muzici

Šta mislite o tome što Ukrajinci brane ruskoj predstavnici da nastupi na takmičenju?
- Žao mi je što je došlo do takve situacije. Nadam se da će uspeti da pronađu rešenje koje će zadovoljiti obe strane. Ipak, politici nije mesto na jednom muzičkom festivalu sa tradicijom kakva je Evrovizija.

- Oba sistema imaju dobre i loše strane. Bilo bi lepo da jednog dana ponovo imamo festival na kojem bismo izabrali našeg predstavnika.

Zbog ljubavi prema pevaču Marku Robertsonu preselili ste se u Ameriku. Kako izgleda vaš život tamo?

- Veoma organizovano. Započela sam svoj biznis, a uporedo održavam karijeru u Srbiji. Bavim se muzikom i baš sam zadovoljna kako su me prihvatili u Americi.

Da li vam je bilo teško da se priviknete na drugačiju kulturu?

- Mi kao narod imamo tendenciju da se opiremo asimilaciji. Trebalo mi je godinu dana da uvidim da u svakoj kulturi ima dobrih i loših stvari i da je najbolje fokusirati se na dobro. Shvatila sam da, ako ja ne dam šansu Americi, neće je ni ona dati meni.

Da li vaš suprug govori naš jezik?

- Mark se zaista trudi da nauči srpski.

Šta mu se dopada u Srbiji, a šta ne?

- Sve mu se dopada!
 

facebook

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Sve više posledica kovida: Korona uništava plodnost muškaraca
Društvo

Sve više posledica kovida: Korona uništava plodnost muškaraca

Muška neplodnost iznosi od 20 do 50 odsto, a kako je izjavila profesor dr Olivera Džatić Smiljković, načelnik Odeljenja steriliteta u Ginekološko akušerskoj klinici "Narodni front", na nalaz spermograma, odnosno neplodnost kod jačeg pola dosta utiču i virusne infekcije, što je posebno primećeno tokom epidemije korona virusa.

26.04.2024

09:37

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija