• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

Autor: M. Rašević

03.01.2022

12:00

MLADEN MIJATOVIĆ PRIZNAO SVE! Slavni novinar ogolio dušu za čitaoce Informera!

Zoran Sinko

Showbiz

MLADEN MIJATOVIĆ PRIZNAO SVE! Slavni novinar ogolio dušu za čitaoce Informera!

Podeli vest

Kad ugledate Mladena Mijatovića na TV ekranu znate da se nešto loše desilo. Međutim, ovaj legendarni novinar crne hronike svojom profesionalnošću čini da se svako njegovo uključenje prati bez daha

Razgovor s proslavljenim kolegom televizije Pink počeli smo u njegovom maniru, što ga nije ostavilo ravnodušnim.

Redakcija Informera privela je na informativni razgovor 50-godišnjaka iz Beograda pod sumnjom da je počinio delo posedovanje i proizvodnja vrhunskog video materijala za televiziju Pink. Osumnjičenom  je određeno polučasovno zadržavanje u redakciji Informera posle čega će biti predat istražnom uredniku.

- Jako mi se sviđa ova neuobičajena i jedinstvena najava, pa su crna hronika i Informer su ponovo podigli standarde i granice.

Mladene, postao si sinonim novinarstva kad je reč o crnoj hronici. Koliko je bilo teško izboriti se za takav status?

Foto: Privatna arhiva

- Reporter crne hronike nema radno vreme i on je 24 sata dnevno, 365 dana u godini u pripravnosti. Kad se čovek stvarno opredeli da se bavi crnom hronikom, kao što sam ja to uradio pre više od 20 godina, spreman je da ništa ne planira jer u svako trenutku nešto može da se dogodi. Tada iste sekunde ostavljam sve bez obzira na to gde se nalazim i odlazim na lice mesta kako bih gledaoce televizije Pink ekskluzivno izvestio.

Foto: Privatna arhiva

Hajde da se malo vratimo u prošlost i setimo se Mladena kad je bio dete...

Foto: Privatna arhiva

- Rođen sam davne 1973 godine u Beogradu i tih 70-ih i 80-ih godina prošlog veka imao sam, mogu reći, bezbrižno detinjstvo kao i većina mojih vršnjaka. Slobodno vreme sam koristio da se što više igram sa vršnjacima, i bavio se različitim sportovima. Tada nije bilo mobilnih telefona, pa smo svo slobodno vreme provodili uglavnom sa loptom. Kad sam napunio osam godina upisao sam se na plivanje koje sam trenirao narednih desetak godina, a neskromno mogu da kažem da sam imao odlične rezultate u tadašnjoj Jugoslaviji. Kroz sport sam naučio mnogo toga u životu, kako čovek može i treba da se ponaša kada pobeđuje, tako kada gubi i tada sam poprimio još jedan moto, a to je da se svaki rad na kraju isplati koliko god bio težak i mukotrpan.

Da li si najomiljenija ličnost u porodici s obzirom na svoju popularnost?

Foto: Privatna arhiva

- Imam veliku porodicu, sa dosta mlađih naraštaja, ali su sad sve to više manje ostvareni ljudi. Volim da provodim vreme sa njima i taj lep odnos koji gajimo. Bili smo usredsređeni jedni na druge i proveli smo zajedno mnogo lepih, ali i teških trenutka.

Kako si osvajao devojke u svoje vreme?

- Tih 80-ih godina kad smo bili tinejdžeri, svako je koristio svoje prednosti. Neko sport, neko muziku, ali uvek je bilo različitih fazona, pa se mogao zakazati sastanak i bez mobilnog telefona.

Šta te je, pored devojaka, najviše zanimalo u mladosti?

Foto: Privatna arhiva

- Pre svega sport. Volim sve sportove i pratim skoro sve na televiziji. Kad su Olimpijske igre, tih 20 dana svo slobodno vreme koristim da bih gledao skoro sve sportove. Kao veliki patriota navijam za Srbiju i sve naše sportiste. Ali pratim i sportove koji ovde nisu popularni. Zbog te ljubavi sam želeo da postanem sportski novinar.

Želja ti se donekle ostvarila.

- Jedna moja bliska rođaka je radila svojevremeno na RTS-u kao urednik. Ona je prepoznala moj talenar za novinarstvo i predložila mi je da se okušam u tome kad sam imao 20 godina. Novembra 1992. godine bila je audicija na Studiju B, kultne gradske stanice. Prijavio sam se i prošao nekoliko konkursnih krugova, a na kraju je od nas 150, ostalo pet devojaka i pet muškaraca. Pomislio sam da drugi imaju vezu i da ću otpasti, međutim, Sanja Zavišić koja je organizovala audiciju, izabrala je mene i Jelenu Veljković, koja se i dan danas bavi novinarstvom.

Foto: Privatna arhiva

Po čemu ćeš pamtiti početke na Studiju B?

- Dugo godina sam izveštavao sa ulice, nešto što i danas radim. Bile su to gradske teme, saobraćaj, ali i čuvenih problema s deviznim štednjama, zatim ratovi i oskudica osnovnih životnih namirnica. Mi smo brzo zaboravili na sve to, a bilo je pre svega 30 godina.

Ti si kao novinar, takođe, jedva preživljavao poput ostatka stanovništva.

- Dobijao sam honorar, a ponekad, na kraju meseca, u Masarikovoj ulici organizovan je kamion za zaposlene na Studiju B, pa smo tad dobijali par kilograma šećera, brašna, krompira, mleka ili šta je već moglo da se obezbedi umesto honorara. Ono po čemu ću najviše pamtiti Studio B su vrhunske novinarske legende koji su me naučili novinarstvu, poput Đoka Vještice, Dragana Kojadinovića, Zvonka Pantića, Miće Roganovića, Sanje Zavišić, Saše Timofejeva...

Foto: Privatna arhiva

Kako je izgledao rad sa njima?

- Mnogo sam od njih naučio u ljudskom smislu, kao i o novinarstvu. Počinjao sam smenu na radiju u 6.30h i nikakav problem mi nije bio da nastavim posle da radim na televiziji. 

Verujem da si kao jedan od mlađih bio zadužen za donošenje bureka urednicima.

- Naravno, to je bila praksa da oni mlađi kada se završi emisija, ili su na terenu, donesu iz pekare nešto za doručak. To nikome nije bilo teško, a sad bi to bio najgori mobing.

U DRUGOM DELU INTERVJUA MLADEN MIJATOVIĆ EKSKLUZIVNO OTKRIVA KADA MU JE BIO UGROŽEN ŽIVOT


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Jovanov otkrio bruku poslanika Nebojše Novakovića: Pred strancima ogovara Srbiju, ali i šefa svoje stranke
Politika

Jovanov otkrio bruku poslanika Nebojše Novakovića: Pred strancima ogovara Srbiju, ali i šefa svoje stranke

Šef poslaničke grupe „Aleksandar Vučić – Srbija ne sme da stane“ Milenko Jovanov reagovao je na izlaganje narodnog poslanika Demokratske stranke Nebojše Novakovića, i rekao da je uveren da je Novaković lično bio veoma pogođen onim delom ekspozea u kojem je mandatar Miloš Vučević govorio o otklonu od jugoslovenstva i jugonostalgije, što ga je navelo da prilično jadno reaguje i pokuša lično da diskredituje Vučevića.

01.05.2024

19:54

TV

Teški izazovi pred novom Vladom: Njujork i Brisel su dve ogromne bitke nam koje tek slede!
Live TV

Teški izazovi pred novom Vladom: Njujork i Brisel su dve ogromne bitke nam koje tek slede!

Sednica Skupštine Srbije prošla relativno očekivano. Miloš Vučević izneo je ko će biti ministri u novoj Vladi. Ipak, kao po običaju, pripadnici opozicije pokušali su da naprave skandal i od ove sednice. Na ovu, ali i druge važne teme govorili su gosti "Info večeri" govorili su novinari Dejan Vukelić i Vlado Dimić, a putem vajber uključenja uživo u program javio se i Božo spasić, bivši operativac SDB.

01.05.2024

22:28

Perfidne igre Zapada sa Rusijom su razotkrivene! Obmanuli Putina u Minhenu, a Zelenskom učinili medveđu uslugu! (VIDEO)
Live TV

Perfidne igre Zapada sa Rusijom su razotkrivene! Obmanuli Putina u Minhenu, a Zelenskom učinili medveđu uslugu! (VIDEO)

U parku pobede u Moskvi otvorena izložba oružja zaplenjenog oružja. Iz ugla zapadnih medija, Rusi ismevaju NATO. Za to vreme, rat u Ukrajini intenzivno se vodi bez nade za skorašnji mir. Na ovu temu u emisiji "Rat uživo" govorili su istoričar Miloje Pršić i politički filozof Dragoljub Kojčić. Putem vajber uključenja, uživo u program uključio se i novnar i ratni reporter Danijel Simić koji je govorio o tome kako trenutno izgleda front kod Časovog Jara.

01.05.2024

19:45

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija

Crnotravci, gde ste, da ste! Srećan praznik!
I dunđeri i neimari

Crnotravci, gde ste, da ste! Srećan praznik!

Praznik rada danas praznuju i oni koji rade i oni koji još nemaju ni dan radnog staža. Ovaj dan, međutim, nekada je bio poseban za Crnotravce! Samouki zidari, tesari, kamenoresci bili su nekada najtraženiji majstori...Ovo je priča o njima.

01.05.2024

08:15