• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer/A.S.

07.01.2024

18:44

Ove svetske zvezde danas proslavljaju Božić! Neke su zbog ljubavi promenile veru

Shutterstock

Showbiz

Ove svetske zvezde danas proslavljaju Božić! Neke su zbog ljubavi promenile veru

Podeli vest

Poznate ličnosti na Zapadu božićne praznike uglavnom proslavljaju u decembru, uoči Nove godine, ali postoje i oni koji ovaj praznik slave 7. januara. Neki od njih su odgajani u skladu sa pravoslavnom tradicijom, dok su neki odlučili da ove običaje prihvate zbog ljubavi, pa tako nekolicina poznatih slavi dva Božića, kako bi ispoštovali obe tradicije.

Dženifer Aniston

 

Otac slavne holivudske glumice rođen je u Grčkoj, tačnije na Kritu, te je svoju ćerku vaspitavao u duhu pravoslavlja. Lepa glumica iako slavi Božić 25. decembra poštuje sve običaje koje nalaže pravoslavna vera. Osim toga, poznato je i da Dženifer često daje priloge crkvama pod okriljem Vaseljenske patrijaršije.

Foto: Profimedia

 

Bastijan Švajnštajger

Bivši nemački fudbaler Bastijan Švajnštajger počeo je da proslavlja pravoslavni Božić nakon što je stupio u brak sa srpskom teniserkom Anom Ivanović. U njihovom domu poštuju se oba Božića.

- Mi imamo sreće, a i naši dečaci imaju sreće što slavimo dva Božića, s tim što samo za jedan dobijaju poklone (smeh) - rekla je Ana u intervjuu za Kurir.

Foto: EPAIMAGES

 

Kim Kardašijan

Najpoznatija starleta na svetu ima Jermenske korene, zahvaljujući ocu Robertu. Starleta često s ponosom ističe svoje jermensko poreklo, a ljubav i poštovanje koje je osećala prema ocu Robertu nisu se umanjili ni kada je on preminuo. Iz tog razloga, ona zbog dece i supruga slavi Božić 25. decembra, ali i 7. januara.

Foto: Profimedia

 

Adrijana Lima

Manekenka i Viktorijin anđeo Adrijana Lima godinama je bila u braku sa srpskim košarkašem Markom Jarićem, sa kojim ima dve ćerke. Manekena je tada prihvatila da slavi dva Božića, a tu tradiciju nastavila je da poštuje i nakon razvoda, te svake godine na društvenim mrežama deli čestitku za Božić, a nekoliko puta je to uradila i na srpskom jeziku.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Adriana Lima (@adrianalima)

Kristijan Bejl

Slavni glumac Kristijan Bejl je primio pravoslavnu veru nakon ženidbe sa Sandra Sibi Blažić, manekenkom sprskog porekla. Njeni roditelji su još šezdesetih godina prošlog veka otišli u Ameriku, a u njihovom domu se i dan danas praktikuju svi naši običaji.

Foto: Reuters

 

Tom Henks

Tom Henks je svoju veru takođe podredio ljubavi, pa je ulazeći u svoj drugi brak, sa glumicom Ritom Vilson, primio pravoslavlje. Njen otac je iz Bugarske, a majka grčko-albanskog porekla.

Foto: EPAIMAGES

 

Stana Katić

Kanadska glumica srpskog porekla Stana Katić proslavila se ulogom u seriji "Castle", bila Bondova devojka, snimala s velikim imenima Holivuda. Glumica je nastavila da poštuje tradiju i svoje poreklo, te Božić uvek proslavlja 7. januara sa porodicom.

Foto: EPAIMAGES

 

Reper Vikend

Čuvenog pevača Vikenda odgajale su majka i baka nakon razvoda roditelja. A jednom prilikom je istakao da je kao dete često išao sa bakom na služenja pri etiopijskoj pravoslavnoj crkvi.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Abel Tesfaye (@theweeknd)

Mila Jovović

Milica Bogdanovna Jovović je rođena u Kijevu, od majke Galine Loginove, nekadašnje ruske glumice, i Bogdana Jovovića, srpskog doktora. Mila je i svoju ćerku krstila u ruskoj pravoslavnoj crkvi u Los Anđelesu.

Foto: Reuters

 

Nina Dobrev

Zvezda serije "Vampirskih dnevnika" pravoslavne je veropispovesti. Njen otac poreklom je iz Bugarske, a majka iz Grčke. Glumica je i nakon preseljenja u Kanadu, nastavila da poštuje običaje.

Foto: Profimedia/EPA Images

 

Džonatan Džekson

Glumac koji je pet put puta dobio nagradu Emi, a najpoznatiji je po ulozi Lakija Spensera u seriji "Opšta bolnica" prešao je u pravoslavlje 2012. godine, dok je prije toga bio protestant.

Kada je primio jednu od Emi nagrada zahvalio se i monasima na Svetoj gori koji se neprestano mole za spas sveta.

- Toliko toga me je privuklo pravoslavlju. Počelo je sa čitanjem o hrišćanskoj istoriji. Tada sam razemio da je, sve do Hrista i apostola, pravoslavna vera ostala ista tokom celih 2000 godina, što me je impresioniralo, ali i dotaklo moje srce. Takođe molitve, liturgija, himne, životi svetaca, sve te stvari stvari su mi bile prelepe. Shvatio sam da nema drugog mesta na kome želim da budem. Prije toga sam bio protestant. Cela moja porodica, hvala Bogu, krstila se 2012. godine - rekao je on jednom prilikom.

Naomi Kembel

Pre nekoliko godina kružile su glasine da će manekenka Naomi Kembel usvojiti pravoslavlje zbog svog tadašnjeg partnera, ruskog milijardera Vladislava Doronina. Njihova veza se završila jako ružno - na sudu.

Naomi, koja je bila zaštitno lice Vladislavove kompanije za nekretnine, počela je da izlazi sa tajkunom, kojeg zovu i "ruski Donald Tramp“, nakon što ga je upoznala na Filmskom festivalu u Kanu.

To se dogodilo 2008. godine, a tada se Vladislav razvodio od svoje tadašnje supruge Ekaterine, s kojom je bio u braku od 1988. godine.

Mediji su pisali da je Naomi uzrok za krah braka, međutim navodno su Vladislav i Ekatarina već bili razdvojeni 10 godina pre njegove veze sa supermodelom.

Foto: profimedia

 



Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)
katastrofa

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)

Teretni voz koji je prevozio gorivo iskočio je iz šina i zapalio se u blizini granične linije između američkih saveznih država Novi Meksiko i Arizona, a u incidentu nije bilo povređenih, saopštili su železnički operater BNSF i policija.

27.04.2024

08:47

Magazin

Džet set

Srbija