• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

29.01.2024

11:29

Muzika, fudbal, železnica – Rod Stewart i iznenađenja

Penny Lancaster

Showbiz

Muzika, fudbal, železnica – Rod Stewart i iznenađenja

Podeli vest

Veliki Sir Rod Stewart kojeg sve generacije prepoznaju po hitovima kao što su “Sailing", "The First Cut Is The Deepest", "Rhythm Of My Heart", “Tonight’s the night”, "Maggie May" i mnogim drugima, nedavno je navršio 78 godina.

Rođendan je proveo zaposleno, kao i inače, ovaj put zauzet promocijom novog albuma koji izlazi u februaru. Tu je i svetska turneja pa legendarni britanski rocker nema puno vremena za odmor.

A što radi kad ne radi? Muzička legenda priznaje da svoje obaveze planira u dogovoru s porodicom i trudi se prilagoditi ih rasporedu dvojice najmlađih sinova. Otac je osmero dece i najviše uživa u toplini doma okružen ljudima koje voli.

Veliki je obožavaoc fudbala, za što je, kaže, zaslužan njegov otac koji je i njega i braću zarazio ljubavlju prema najvažnijoj sporednoj stvari na svetu, a on je tu ljubav prenio i na vlastitu decu. Također zbog oca, rođenog Škota, podupire škotsku nacionalnu momčad, a zasigurno je jedan od najpoznatijih navijača Celtica na čijim je utakmicama, često s decom, rado viđen gost. Tako je još od njegove mladosti kada je nakon održanog koncerta u Glasgowu upoznao neke od igrača koji su ga pozvali da im se pridruži na treningu.

Foto: Penny Lancaster

 

Kao pasionirani izrađivač maketa željeznica smatra kako bi svatko trebao imati neki hobi, zanimaciju koja osobu okupira dok ne radi. Da bi dovršio maketu željezničkog grada za koju je primio i priznanje stručnog časopisa bilo mu je potrebno čak 23 godine gotovo svakodnevnog truda! Danas priznaje da možda ne bi ni krenuo u takav pothvat da je znao koliko će trajati, ali nije mu žao ni minute!

Uz sve navedeno ovaj je Britanac čak dva puta uvršten u Rock and Roll Hall of Fame, dobitnik je nagrade Grammy, a 2016. proglašen je vitezom zahvaljujući svom doprinosu muzici i humanitarnom radu. Jedan je od retkih umetnika koji se može pohvaliti sa 16 singlova u samom vrhu među 10 najslušanijih na Billboard Hot 100 lestvici. S neverojatnih deset albuma kao i 26 hit singlova zasjeo je na vrh top lista u Velikoj Britaniji, kao i sa 17 albuma i 16 hit singlova u SAD-u.

U sklopu svoje svetske turneje održat će svoj prvi koncert u Beogradu i to 17.5.2024. u Štark Areni.
“Iskreno sam uzbuđen zbog svog prvog koncerta u Beogradu i veselim se što ću nastupati pred divnom srpskom publikom. Možete očekivati moje najveće hitove, ali i puno pravih iznenađenja!” – izjavio je Rod Stewart pred svoj koncert u Beogradu.

Organizator koncerta obećaje publici nezaboravnu večer i vrhunski provod: “Velika je čast, ali i zadovoljstvo zastupati glazbenu legendu kao što je Rod Stewart i organizirati njegov prvi koncert u Beogradu. Sigurni smo da će publika uživati u vrhunskoj produkciji, odličnoj glazbi i zabavi stoga jedva čekamo svibanj!”– rekao je direktor Star Produkcije Alen Ključe.

Svoje ulaznice nabavite na vrijeme na tickets.rs!
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17