• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: 24sta.hr/Informer

14.01.2016

12:34

OSVOJILI STE MILIONE? Ne činite ovo!

Zanimljivosti

OSVOJILI STE MILIONE? Ne činite ovo!

Podeli vest

Osvajanje velikog novca, kažu dobitnici, zapravo je vrlo stresno i najčešće ne završi kao bajka

Donosimo savete stručnjaka kako se lakše nositi s milionima...

Najmanje troje srećnih dobitnika podeliće dobitak koji su osvojili na američkom "Powerball"-u u iznosu od rekordnih 1,6 milijarda dolara. Iako ovih troje ljudi i njihovi bližnji skaču od radosti i sreće, ukoliko od šoka nisu završili u bolnici, uz veliki novac prete im i neke opasnosti i pogrešne odluke.

VALJDA IH NIJE STREFILA SRČKA! Tr dobitnika dele super džekpot od 1,6 MILIJARDI DOLARA!

Finansijski stručnjaci pobrojali su tri najćešće greške novopečenih milionera 

1. Kao prvo, ne očekujte da će novac rešiti sve vaše probleme. Prava je istina da novac brojne probleme pogoršava i postojeći nered pretvara u još veći. 

- Novac često otkriva naše ljudske mane i stavlja naglasak na ono što mi ne znamo - objašnjava Robert Kiosaki u knjizi "Bogati otac, siromašni otac". 

GORI AMERIKA! Čeka se rekordni dobitak na lutriji: SREĆNIKU IDE 1,5 MILIJARDI DOLARA!

Shutterstock

2. Pogrešno je i očekivati da će svu odgovornost za dobijeni novac i odluke koje slede preuzeti neko drugi. 

- Pravilo broj jedan je da preuzmete kontrolu. To znači da morate da imate sve odgovore, a to znači da ste prihvatili sve bez obzira šta se oko vas događa - objašnjava u svojoj knjizi Robert Paljiarini, finansijski planer. 

Njegova tvrdnja ne znači da s velikim novcem morate da se nosite sami, ali pametno je, kaže, odmah sastaviti tzv. finansijsku trijadu, advokata, knjigovođu i finansijskog savetnika. 

OVAJ BOŽIĆ NEĆE ZABORAVITI! Kanađanin ubo loto premiju od 60 miliona dolara!

3. Treća greška je verovati da će vas novac učiniti srećnijim. 

- Osvojili ste novac, a ne sreću. Ako niste zadovoljni sada, osvojeni novac neće vas usrećiti, samo će vas učiniti bogatim. Iz tog razloga mnogi dobitnici na lutriji završe bez posla i razvedeni. Nabavite dobrog finansijskog i pravnog savetnika tako da više ne poželite dobitak na lutriji - savetuje Rik Edelman, predsednik i izvršni direktor "Edelman Financial Services". 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17