• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Index.hr

26.10.2019

15:54

NOVA TEORIJA O KULTNOJ SLICI KRIK! Šta je Munk zapravo želeo da naslika?! (FOTO/VIDEO)

Zanimljivosti

NOVA TEORIJA O KULTNOJ SLICI KRIK! Šta je Munk zapravo želeo da naslika?! (FOTO/VIDEO)

Podeli vest

Iako je slika Krik norveškog ekspresioniste Edvarda Munka jedna od najprepoznatljivijih na svetu, čini se da ipak ne znaju svi kako ona izgleda

Na Redditu se pojavila malo drugačija verzija poznate slike na kojoj je lice koje prikazuje užasnutu ekspresiju zamenjeno licem psa, a dobar deo ljudi uopšte nije primetio da se ne radi o originalu iz 1893. godine.

Naime, jedan korisnik interneta ima teoriju da je Munku probitna ideja bila da nacrta psa.

TRAGEDIJA NA SVAKOM KORAKU, TO JE NAŠA SUDBINA! Ovako je o MLADOJ BOSNI pisao SRPSKI NOBELOVAC! (VIDEO)

- Krik je zapravo oduviek bio španijel s dugim ušima - napisao je neko iznad objave.


Mnogi su komentarisali da će odsad uvek na slici videti psa, iako dosad nisu primetili sličnost s koker španijelom.

"Ne mogu više da ne vidim psa", "Izgleda mi kao španijel s ušima","Nije više krik, sad je zavijanje", samo su neki od komentara.

POGLEDAJTE VIDEO: 




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Ljuja1

pre 4 godine

Sta je sa vama?Da li vidite sliku?Znate li kada je naslikana?To je isto kao ono: Ceo zivot perete zube pogresno,ili, kako ocistiti WC solju!!!

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17