• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: magazin.novosti/informer.rs

27.10.2020

22:14

Najbogatiji čovek na svetu SAVETUJE KAKO DA SE PREŽIVI SA 200 DINARA DNEVNO! Mnogi su se zbog ove izjave BOGATAŠA NALJUTILI!

Zanimljivosti

Najbogatiji čovek na svetu SAVETUJE KAKO DA SE PREŽIVI SA 200 DINARA DNEVNO! Mnogi su se zbog ove izjave BOGATAŠA NALJUTILI!

Podeli vest

Najbogatiji čovek na svetu sa zarađenih čak 74,9 milijardi dolara − Bil Gejts, dao je zanimljivu izjavu, koja je mnoge nasmejala, a mnoge i naljutila

Iako ima više novca nego što bi mogao da potroši za pedeset života, osnivač kompanije Majkrosoft pokušao je da zamisli kako bi živeo da je kojim slučajem potpuno siromašan. 

Proveo je mnogo vremena pomažući siromašnima u Africi i dobro zna kako preživljavaju ljudi u ekstremnom siromaštvu, a  sada je ponudio savete kako da preživite sa samo dva dolara dnevno odnosno skoro 200 dinara.

– Uzgajao bih piliće. Pre svega, o pilićima je lako i jeftino brinuti se, a mogu da doprinesem i održavanju zdravlja dece jer su neprocenjiv izvor hranljivih materija. Jaja mogu pomoći u borbi protiv neuhranjenosti, a tu je i mogućnost da se prodaju pilići i jaja i zatim s tim novcem kupi druga hrana. Pilići su, dakle, dobra investicija. Pretpostavimo da farmer započne s pet kokošaka. Jedan komšija ima petla koji može oploditi kokoške kako bi imale više jaja. Nakon tri meseca, farmer može imati čak 40 pilića. I na kraju, prodajna cena od pet dolara po piletu, što je tipična cena u Zapadnoj Africi, može dovesti do zarade od preko 1.000 dolara godišnje – objasnio je Gejts u svom blogu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

I'm a big fan of @siliconhbo and was excited when they asked me to appear in the series finale tonight. #alwaysblue

A post shared by Bill Gates (@thisisbillgates) on Dec 8, 2019 at 8:19pm PST




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
nikola

pre 3 godine

i kad procitas ovu njegovu izjavu zapitas se kako je ovaj covek napravio milijarde jer ne deluje da je bas mnogo pametan..

Sumadinac

pre 3 godine

Covece da te ne vrecam ali ti si naj odvratnija osoba na svetu ajde ti uzmi tih 200dinara i zivi sa njima a sirotinji podeli tvoje kriminalno zaradjene milijarde.

Aleksandar

pre 3 godine

Kada super-bogataš počne da uči sirotinju kako se može lepo živeti sa 2 dolara ili ti 200 dinara na dan... Ne znam samo zašto se on onda tako grčevito bori da vlada i gospodari svim i svačim na ovom svetu, pa na kraju krajeva i cenom tih pilića, koje sirotinja treba da uzgaja!? Koliko je on to dosad novca donirao onoj kriminalnoj grupi od Svetske zdravstvene organizacije? A to sigurno nije uradio iz dobre volje, već ličnih interesa za daljim bogaćenjem. A ja ću vam rado otkriti šta bi se sa njim desilo, kada bi nekim slučajem sa tih nekoliko stotina milijardi kapitala spao na nekoliko stotina hiljada dolara... proglasio bi lični bankrot i ne bi se snašao niti bi umeo da živi sa kapitalom od nekoliko stotina hiljada dolara, što je san o normalnom životu za više od 80% svetske populacije... I onda on nadje da priča o tome kako se treba živeti sa 200 dinara!? Da nije bezobrazno žalosno, bilo bi smešno.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Sve više posledica kovida: Korona uništava plodnost muškaraca
Društvo

Sve više posledica kovida: Korona uništava plodnost muškaraca

Muška neplodnost iznosi od 20 do 50 odsto, a kako je izjavila profesor dr Olivera Džatić Smiljković, načelnik Odeljenja steriliteta u Ginekološko akušerskoj klinici "Narodni front", na nalaz spermograma, odnosno neplodnost kod jačeg pola dosta utiču i virusne infekcije, što je posebno primećeno tokom epidemije korona virusa.

26.04.2024

09:37

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija