• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: A. Jovanović

13.06.2017

17:39

IVANA MIHIĆ I SRĐAN DRAGOJEVIĆ ZARATILI ZBOG NARODNJAKA! Glumica i reditelj žestoko se posvađali na Tviteru!

Showbiz

IVANA MIHIĆ I SRĐAN DRAGOJEVIĆ ZARATILI ZBOG NARODNJAKA! Glumica i reditelj žestoko se posvađali na Tviteru!

Podeli vest

Reditelj Srđan Dragojević tvrdi da narodna muzika budi demonsko u čoveku, dok glumica Ivana Mihić kaže da su truba i harmonika deo srpske prirode

Reditelj Srđan Dragojević i glumica Ivana Mihić započeli su Tviter rat zbog narodnjaka!
Rasprava se toliko zahuktala da je tvorac filma "Lepa sela lepo gore" poručio glumici da se ne proserava jer ga turbo-folk asocira na zapaljena sela i ubijene ljude. Ivana mu je potom odbrusila da je za njega kao umetnika pogubno da bude isključiv jer su narodnjaci u srpskoj krvi, te ga podsetila na pankerske šutke!

Raspravu na Tviteru izazvao je Dragojevićev status:
- Koliko sam juče uživao na svadbi bez jednoj jedinog narodnjaka! Samo rok standardi, disko, svi đuskaju - pohvalio se Dragojević.

Uveren sam da ta muzika izaziva agresiju i nasilje, nikada to nisam video uz Azru ili Rundeka
Srđan Dragojević

On je izazvao burnu reakciju poznate glumice:
- Među narodnjacima ima vrhunskih umetnika i autora i izvođača i dela. Sputavajuće i pogubno po umetnika i intelektualca je da bude isključiv i pun prezira.

Srđan je ekspresno odgovorio Mihićevoj i pokušao da objasni šta sve ima protiv te vrste muzike:
- Ivana, ne znam baš kome se obraćaš. Mislim da je za svakog intelektualca baš normalno da bude isključiv i pun prezira prema turbo-folku. Svakako odvratno divljačko zaurlavanje koje preteže na svadbama nije "cup of tea" (šolja čaja) nikog normalnog, bio on intelektualac ili ne. Pričam o turbo-folku, himnama svinjske hunte. Ne o tradicionalnom folku. Tako da tu nema ničeg od prezira, niti sputavajućeg. Postoji jedna opasna predrasuda koja se uvrežila, da nema zabave bez "narodnjaka". Mislim da, i te kako, ima.

LUDILO MOZGA! Dragojević optužio SNS da planira ubistva građana Srbije?!

Sarađivao sa folkerkama

Dragojević se nedavno požalio i da dobije "proliv kad čuje ove odvratne novokomponovane narodnjake iz srpskih filmova i serija". Reditelj je očigledno zaboravio da su u njegovim filmovima glumile Mica Trofrtaljka i Seka Aleksić, kao i da je bio koscenarista ostvarenja "Slatko od snova" o Dragani Mirković.

 

Ni ćerka čuvene glumice Vere Čukić i scenariste Gordana Mihića nije popuštala, pa mu je poručila da ona, pored roka i džeza, voli i trubu i harmoniku.
- Ali, Srđane, ti u svom tvitu nisi rekao "turbo-folk" već "narodnjaci", na to se odnosio komentar. Naravno da može da bude dobra svadba i sa klasičnom ili disko muzikom. Naravno da može i sa dobrom narodnom, jer to je naša priroda. Uvek sam volela ritam i zvuk i kola, i trube, i harmonike, ali i sav taj džez, rok i disko - odgovorila mu je javno Ivana.

Pošto je izgubio strpljenje, reditelj je postao oštriji i poručio Mihićevoj da se proserava, te u celu raspravu uvukao i politiku, rat i Željka Ražnatovića Arkana.
- Kada čujem turbo-folk, mene to asocira na zapaljena sela i pobijene ljude. On nije slučajno doživeo ekspanziju uz Arkana, pljačke i ubistva. Zato što sam ja uveren da ta muzika izaziva agresiju i nasilje. Nikada to nisam video uz Azru ili Rundeka... To urlanje proizvodi dezorijentisanost i budi demonsko u čoveku - napisao je Srđan, na šta je glumica odgovorila:

Uvek sam volela ritam i zvuk i kola, i trube, i harmonike, ali i sav taj džez, rok i disko
Ivana Mihić

- Pamtim pankerske šutke, ali neka bude da "dert" tera na lomljavu čaša i glava.

Reditelj je odlučio da prekine dalju raspravu:
- Te šutke su možda kasnije kod nas izmislili neki "arkanovci" prerušeni u pankere. Ako misliš na koncert, "šutka" je koreografija igre, ne nasilje. Nemojte, molim vas, da od mene branite "narodnjake". Slušajte šta volite i glasajte za koga volite. Lepo, blokirate me, bez proseravanja. Hvala.

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Lala iz Banata

pre 6 godina

Свака музика је народна, онолико колико је народ - прихвати...?! Као и свака уметност, и ова музика... мора бити слобода израза, па коме се свиди коме не...Да нема лоше музике запамтите, не би било ни добре...?! Као и књижевност...или филм...Добар роман може бити само поред - лоших...!! Народна музика у правом смислу речи и не постоји...!! Јер је све... - НАРОДНА МУЗИКА...!! Ко не воли - слушати не мора...!! Али нек* проба да - засвира или запева, ако може...!! Онда нек цени...!! Чему свађе...? Поред толиког избора...?

Bili

pre 6 godina

Srđan Dragojevic bolje da se pokrije ušima i cuti. Nazvao Željka Mitrovica (Pink) jednim od jahača apokalipse naše kulture. Nedugo posle, zaboravio šta je rekao, pa od istog Željka Mitrovica uzeo pare za svoj drugi film. Toliko o moralu i velicini intelektualca Srđana Dragojevića.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17