• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. M. D.

03.01.2021

13:26 >> 14:08

PAŽNJA! AKO IMATE OVAJ PROIZVOD, ODMAH PRESTANITE DA GA KORISTITE! Slavine "delimano" su opasne po život!

Vesti

PAŽNJA! AKO IMATE OVAJ PROIZVOD, ODMAH PRESTANITE DA GA KORISTITE! Slavine "delimano" su opasne po život!

Podeli vest

Uređaj za trenutno zagrevanje vode ima fabričku grešku koja može da izazove strujni udar i ubije. Ako ste kupili ovaj proizvod, pod hitno ga vratite i tražite povrat novca, savetuju stručnjaci

Slavine "delimano 2 u 1" za trenutno zagrevanje vode mogu da izazovu strujni udar i bukvalno da vas ubiju, upozorava Nacionalna organizacija potrošača (NOPS).

Naime, utvrđeno je da jedna serija ovog proizvoda ima fabričku grešku u delu komore za grejanje, usled čega i mala količina vode može da uđe u područje sa električnim kolom i izazove električni strujni udar. Da stvar bude gora, na sajtu "Delimano" ne postoji informacija o opozivu ove serije, pa se pretpostavlja da većina potrošača nije ni obaveštena o grešci koja nekog može da košta života, a na sajtu ove kompanije i dalje su u ponudi proizvodi koji rade po istom principu.

Foto: Zastitnik potrosaca

- Ne samo da ne postoji obaveštenje na sajtu o vrlo delikatnoj situaciji o povlačenju proizvoda već u ponudi ima još ovakvih proizvoda i nigde nije naglašeno o kojoj se spornoj seriji radi, kao ni o pravima potrošača da slavinu mogu da vrate i uzmu nazad svoj novac. Ovo je svakako posao za Ministarstvo trgovine i tržišnu inspekciju, jer potrošači nisu na adekvatan način obavešteni o fabričkoj grešci ni posledicama do kojih može da dođe ukoliko se koristi proizvod iz sporne serije - objašnjava Zoran Nikolić, potpredsednik NOPS-a.

Posledice strujnog udara

*Prekid disanja
*Gubitak svesti
*Prestanak rada srca
*Opekotine
*Povrede pri padu od udara
*Smrt

 

On kaže da svi potrošači na jasan i vidljiv način moraju da budu obavešteni na sajtu da određeni proizvod ima fabričku grešku, da je jedna serija povučena iz prodaje i da im se vrati novac, a ukoliko su pretrpeli štetu, da se dobije i obeštećenje.
- Potencijalni rizik od strujnog udara je veoma ozbiljna stvar. Odgovorno ponašanje ove kompanije bi bilo da nađe način da obavesti sve svoje potrošače i tako spreči potencijalni rizik - kaže Nikolić.
Jedan od potrošača M. M. iz Beograda tvrdi da je i sam kupio ovu slavinu i da ju je baš zbog curenja vode odmah zamenio.

- Kupio sam dve ovakve slavine u "Delimanu" na popustu za "Crni petak". Procurile su odmah nakon montaže i peckala je struja prilikom upotrebe. Odmah sam ih vratio, i dobio povrat novca! Veliko razočaranje u proizvod, a najviše me je iznerviralo što sam morao sam da ga skinem i odnesem u njihovu poslovnicu i da čekam 15 dana, pošto oni to šalju u Novi Sad, a dotad da perem sudove u kupatilu. Ovo je prevara veka. Ništa više ne kupujem od njih - tvrdi M. M.

NEISPRAVNI PROIZVODI, REKLAMACIJA NEMOGUĆA MISIJA! Paklena kupovina preko "TOP šopa"

S druge strane, u kompaniji "Studio Moderna", koja prodaje sporni proizvod, tvrde da je proizvod odmah povučen iz prodaje i da su obavestili, kako nadležne institucije i javnost, tako i sve kupce sporne serije proizvoda direktno.

- U prilog tome da smo postupili savesno prema svojim kupcima, a i u skladu sa zakonom, govori i dokument objavljen na NEPRO, koji je zapravo obrazac obaveštenja popunjen upravo od strane naše kompanije i podnet kod svih nadležnih institucija. Uz to, kao što smo pomenuli, svi individualni kupci su obavešteni i pozvani da prijave reklamaciju i ostvare svoja potrošačka prava, takođe u skladu sa zakonom. Procedura reklamacija je sledeća - u slučaju reklamacije proizvoda kupljenog u prodavnici, kupac tamo prijavljuje i reklamaciju. Nakon prijema robe u prodavnici se pravi zapisnik, od čega jedan primerak dobija kupac, a drugi se procesuira pri rešavanju reklamacije - kažu u "Studio Moderni".

Postupak reklamacije

Ukoliko ste kupili sporni proizvod, evo kako da povratite novac:

- Ukoliko je kupovina izvršena na daljinu (telefonom ili putem interneta), kupci svoju reklamaciju mogu da izvrše putem telefona 021/4892619 (broj koji se nalazi na računu i veb-sajtu kompanije) ili putem elektronske pošte na adresu serbia.complaintsŽstudio-moderna.com (adresa koju kupci dobijaju u imejlu nakon fakturisanja paketa i koja je objavljena na veb-sajtu kompanije).

- Nakon prijema reklamacije na jedan od gore navedenih načina služba reklamacija organizuje preuzimanje predmetnog proizvoda od kupca putem kurirske službe. Prilikom preuzimanja robe kupac dobija priznanicu o preuzimanju od kurirske službe, a nakon što reklamirani proizvod bude isporučen na našu adresu, služba reklamacija kreće u proces rešavanja reklamacije.

- U skladu sa zakonom, odgovor o statusu reklamacije kupac mora da dobije najkasnije u roku od 8 dana, a što se tiče rešavanja reklamacija, zakonski propisani rokovi su od 15 dana, sa izuzetkom kada su u pitanju nameštaj i tehnička roba, za koje je propisan rok od 30 dana od dana podnošenja reklamacije.

 

 

 

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Reakcija Doma zdravlja Voždovac na laži SSP! Maliciozne i spinovane izjave Nenada Petrovića
Politika

Reakcija Doma zdravlja Voždovac na laži SSP! Maliciozne i spinovane izjave Nenada Petrovića

Predstavnik Stranke slobode i pravde (SSP) Nenad Petrović izjavio je danas da više od 30.000 Voždovčana deset godina sluša lažna obećanja o renoviranju ambulante Doma zdravlja Voždovac na Banjici koji se raspada, pa zdravstveni radnici angažovanje u toj ustanovi doživljavaju kao kaznu, a pacijenti u nju idu samo kada moraju. Na ovu izjavu usledila je oštra reakcija.

20.05.2024

22:40

Danijela Vujičić: Međunarodna zajednica, ćuti i nemo posmatra Kurtijev divljački juriš
Politika

Danijela Vujičić: Međunarodna zajednica, ćuti i nemo posmatra Kurtijev divljački juriš

Međunarodna zajednica, ćuti i nemo posmatra Kurtijev divljački juriš na uskraćivanje prava na rad zaposlenima i egzistenciju celokupnog srpskog stanovništva u južnoj srpskoj pokrajini kako stoji u Rezoluciji 1244, ili je repetirana puška u radnike banke (osim pravog naziva - oružana pljačka) za Kurtija i njegove mentore normalna stvar za dopunu fajla o realizaciji uslova za ulazak u svet prava i demokratije, izjavila je danas predsednica Skupštinskog odbora za KiM Danijela Vujičić povodom zatvaranja Poštanske štedionice na KiM

20.05.2024

22:21

TV

Ako Zelenski izgubi vlast, može da izgubi i glavu? Putin se zakleo da ga niko neće ubiti sve dok bude bio predsednik!
Live TV

Ako Zelenski izgubi vlast, može da izgubi i glavu? Putin se zakleo da ga niko neće ubiti sve dok bude bio predsednik!

Poginuo je predsednik Irana. Proglašena petodnevna žalost u zemlji. Šta čeka Iran nakon pogibije Raisija? Zelenskom danas istekao mandat. Da li će i dalje biti predsednik Ukrajine. Međunarodni krivični sud zatražio hapšenje Netanjahua zbog navodnih ratnih zločina u Gazi. Na ove teme u emisiji "Rat uživo" govorili su novinar Dragan Vujičić i general Vinko Pandurević.

20.05.2024

19:45

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija