• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: faktor.ba/informer.rs

13.11.2019

18:11

AKO JEDETE POSLE 18 ČASOVA velike su šanse da završite u BOLNICI posebno ako ste ŽENA!

Ljubav

AKO JEDETE POSLE 18 ČASOVA velike su šanse da završite u BOLNICI posebno ako ste ŽENA!

Podeli vest

Naučnici su ustanovili da se rizik za bolesti srca povećava ako se nakon 18 sati jedu velike porcije kalorične hrane

Rezultati istraživanja objavljeni su na kongresu American Heart Association’s Scientific Sessions 2019.

Autor studije, Nour Makarem, napominje kako težak obrok uveče nikako ne odgovara našem biološkom satu.

- Usvojili smo dnevni i noćni ciklus koji traje 24 sata, što znači da smo aktivni i da se hranimo tokom dana, a noću spavamo. No, kako se sve menja i mi smo često prisiljeni jesti kasno uveče - pojašnjava Makarem.

Dok glavni sat u mozgu kontroliše većinu funkcija, individualni organi, poput probavnog sistema, imaju svoj vlastiti "život".

- Kad satovi organa nisu u ravnoteži s glavnim satom, stvara se metabolička disfunkcionalnost, što može uticati na razvoj bolesti srca - tvrdi naučnik.

ZABRANILA JE DECI DA BULJE U EKRAN! Prvo su plakali, a onda su zavoleli KNJIGE!

Osim ove i mnoge su druge studije pokazale kako je tolerancija na glukozu bolja tokom dana, pa ako jedemo hranu kasno uveče, neće je probaviti, kako bi to organizam inače učinio.

Studija je provedena na 112 žena starih 33 godine, a njihovo zdravstveno stanje provereno je pre studije.

NISMO NI SVESNI! Ove navike samo pogoršavaju PREHLADU!

Od njih se tražilo da 12 meseci zapisuju šta su i kada pojele.

Iako je većina žena nešto pojela nakon 18 sati, one koje su uveče unosile najviše kalorija, imale su i najlošije zdravlje srca.

Više informacija o tome kako da poboljšate svoje zdravlje i razne druge teme možete pročitati OVDE.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija