• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Business insider/informer.rs

23.03.2020

18:20

BLAGI SLUČAJEVI KORONE UOPŠTE NE MORAJU DA BUDU BLAGI! Počinju bezazleno, a ovo su NAJČEŠĆE KOMPLIKACIJE!

Ljubav

BLAGI SLUČAJEVI KORONE UOPŠTE NE MORAJU DA BUDU BLAGI! Počinju bezazleno, a ovo su NAJČEŠĆE KOMPLIKACIJE!

Podeli vest

Blagi slučajevi korona virusa uopšte ne moraju da budu blagi. Mogu da se razviju u teže slučajeve, ukoliko dođe do pogrošanja virusnih infekcija...

Slučajevi kovida-19 grupisani su u asimptomatske, blage, teške ili kritične. Studije su pokazale da oko 80 odsto slučajeva spada u prvu grupu, a oni koji joj pripadaju ne moraju da budu hospitalizovani.

Ipak, blagi slučajevi korona virusa mogu da dovedu do komplikacija, piše "Business insider".

UPIS U PREDŠKOLSKE USTANOVE I VRTIĆE POČINJE 30. MARTA! Rok za prijavu će trajati duže i obavljaće se isključivo "ONLAJN"

MADONA GOLA U KADI! Drži monolog o koronavirusu, a latice ruža plutaju, SKORO SVE SE VIDI! (VIDEO)

Oni su često teži od prehlade ili grupa - najčešće ih prati groznica i suv kašalj. Manje uobičajeno je, ali ne i nemoguće, da ih kaarkterišu i ovi simptomi: tečnost u plućima, nedostatak daha, glavobolja, bolovi u mišićima, umor i gastroenterološke tegobe.

"Business insider" dodaje da su nedavna istraživanja pokazala da inkubacija, period od zaraze do pojave prvih simptoma, traje oko pet dana. Mada se simptomi kod 98 odsto pacijenata razvijaju za 11, 5 dana, a jedan odsto njih simptome oseti za dve nedelje.

Foto: Pexes

Kako su objasnili kineski lekari, razvoj simptome kroz najznačajnije faze, ovako izgleda:

- prvi dan posle inkubacuije: groznica, umor, bol u mišićima, kašalj, manji procenat pacijenata ima probleme sa dijarerjom, mučninu dan ili dva ranije.

(VIDEO) OVO ĆE VAM PODIĆI MORAL! Da li ste ćuli ženu Toma Henksa kako repuje u karantinu?

- peti dan: otežano disanje koje se uglavnom javlja kod starijih pacijenata i osoba sa određenim zdravstvenim probelmima.

- osmi dan: teži slučajevi kovida - 19, njih 15 odsto prema kineskom CDC - u, Centru za prevenciju bolesti, obolevaju od sindroma respiratornog distresa, koji karakteriše nakupljanje tečnosti u plućima. Ovaj sindrom može da bude fatalan.

Foto: Pexes

- 10.dan : kod težih slučajeva bolest je u progresiji, pacijenti se najverovatnije smeštaju na intezivnoj nezi. Kod njih se javljaju bolovi u stomaku i gubitak apetita.

(VIDEO) OVAKO SE TRLJA SELENA GOMEZ! Poznate ličnosti na zanimljiv način podižu svest o trenutno NAJVAŽNIJOJ STVARI!

- 17. dan: u proseku se ljudi otpuštaju dve i po nedelje nakon prijema.

Svetska zdravstvena organizacije je saopštila da je stopa smrtnosti od kovida- 19 3, 4 odsto, ali je odnos potvrđenih i smrtnih slučajeva juče iznosi četiri procenata.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17