• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Still/Informer.rs

14.04.2020

22:30

PRETERANA BRIGA DOVODI DO OZBILJNIH ZDRAVSTVENIH PROBLEMA! Opustite se uz ova TRI SAVETA!

Ljubav

PRETERANA BRIGA DOVODI DO OZBILJNIH ZDRAVSTVENIH PROBLEMA! Opustite se uz ova TRI SAVETA!

Podeli vest

Bolje sprečiti nego lečiti.

Preterana briga ostavlja posledice na mentalno i na fizičko zdravlje. Može da izazove stres, depresiju, umor i loše zdravstveno stanje.

Da li ste znali da preterana briga može da poveća broj otkucaja srca, oteža disanje i izazove bledilo lica? Krv se povlači sa površine i odlazi u mišiće, kako bi se prirpemilo za novu brigu - tenziju koja može da uzrokuje bolove, glavobolje i slabost u nogama, a javljaju se i dijareja ili zatvor.

Kada briga postane hronična, čovek postaje podložan infekcijama. Visok nivo anksioznosti i stresa slabi imuni sistem, što vodi do češćih prehlada i drugih ozbiljnih problema.

MUŽ PEVAČICE PINK PROGOVORIO O NJENOM STANJU: Koronavirus joj je skroz NAPAO PLUĆA, jedva je disala!

Ipak, postoje dobre vesti - mozak bukvalno može da se istrenira da prestane da brine! Radite sledeće tri stvari i spasićete zdravlje i psihu:

Zapišite svoje brige

Najbolji način da dobro preispitate svoje brige jeste da ih zapišete na list papira. To će vam pomoći da sumnje odbacite ili ih shvatite kao konkretan problem, a onda možete i da pronađete rešenje.

Meditirajte

Poznate su sposobnosti meditacije da zaleči i telo i duh. Mnogo studija utvrdilo je da meditacija popravlja mentalnu stabilnost. Kada se osećate napeto, odvojite nekoliko trenutaka za sebe i meditirajte. Svega dva minuta dovoljno je da očistite misli.

Vežbajte

Još jedan način da naterate mozak da prestane da brine jeste da stres izbacite putem vežbanja. Može biti teško u početku, ali redovno vežbanje će vam pomoći da povratite kontrolu nad svojim životom. Otarasićete se stresa i ojačati psihičko i fizičko zdravlje.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Sve više posledica kovida: Korona uništava plodnost muškaraca
Društvo

Sve više posledica kovida: Korona uništava plodnost muškaraca

Muška neplodnost iznosi od 20 do 50 odsto, a kako je izjavila profesor dr Olivera Džatić Smiljković, načelnik Odeljenja steriliteta u Ginekološko akušerskoj klinici "Narodni front", na nalaz spermograma, odnosno neplodnost kod jačeg pola dosta utiču i virusne infekcije, što je posebno primećeno tokom epidemije korona virusa.

26.04.2024

09:37

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija