• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: alo.rs/Informer.rs

06.08.2020

13:43

KUHINJSKI SUNĐER IMA ROK TRAJANJA! Zaraza se ŠIRI ukoliko ga koristite DUŽE od...

Ljubav

KUHINJSKI SUNĐER IMA ROK TRAJANJA! Zaraza se ŠIRI ukoliko ga koristite DUŽE od...

Podeli vest

Od toliko stvari koje držimo u kući, često zaboravimo da većina njih ima rok trajanja

Što je najgore, najmanje pažnje obraćamo na stvari koje koristimo svakog dana, i koje se posle nekog vremena pretvaraju u leglo bakterija.

ČAJ OD GLOGA MOŽE DA OBNOVI SRCE! Potrebna vam je samo JEDNA ŠOLJICA! Ali to NIJE SVE

Po mišljenju stručnjaka, ovih pet stvari bi bilo najbolje odmah izbaciti iz kuće:

Kuhinjski sunđeri – rok upotrebe: nedelju dana

Rezultat neredovne zamene sunđera može da bude sakupljanje bakterija koje mogu da prouzrokuju niz bolesti, uključujući i Ešerihiju koli, Salmonelu i druge. Prava istina o sunđerima je da su pravi magneti za prljavštinu, a jedno od istraživanja ukazuje da su ovi sunđeri prljaviji i od WC šolje.

Četka za kosu – godinu dana

Trebalo bi je čistiti barem jednom nedeljno i zameniti novom nakon godinu dana. Ako se radi o četki s prirodnim vlaknima, tada je dobro nabaviti novu već posle 7 do 10 meseci.

Foto: Printscreen You Tube

Filter za vodu – šest meseci

Ako imate frižider s ugrađenim filterom za vodu, verovatno je da filter nećete menjati toliko često koliko bi to trebalo. Kad se ne zameni dovoljno često, filter ne može da radi svoj posao odvajanja prljavštine od pitke vode. Proverite smernice za svoj model frižidera, ali mnoge marke preporučuju zamenu filtera svakih 6 meseci.

Plastične posude za hranu – bacite odmah

Kada danas kupujete plastične posude za hranu verovatno ćete primetiti malu nalepnicu koja vas uverava da su "bez BPA". Stare plastične posude bez takvih oznaka odmah bacite i zamenite ih ili novom sigurnom plastikom, ili staklenim posuđem pogodnijim za čuvanje hrane.

Jastuci – 2 godine

Jastuci s vremenom postaju dom sve većeg broja grinja i menjaju svoj oblik zbog čega može da dođe do pojave bolova u vratu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17