• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: https://mogujatosama.rs//informer.rs

29.12.2019

09:43

FRITATA SA PEČURKAMA I PRAZILUKOM! Proteini i vitamini u jednom receptu!

Recepti

FRITATA SA PEČURKAMA I PRAZILUKOM! Proteini i vitamini u jednom receptu!

Podeli vest

Obrok bogat vitaminima i proteinima, a pritom i ukusan. Fritata je jelo koje dozvoljava vašoj kreativnosti da dođe do izražaja. Može se servirati direktno iz rerne, ili na sobnoj temperaturi...

Ukoliko ispratite recept i dodate kelj, automatski ćete uneti i 100 odsto preporučene dnevne doze vitamina C. 

Sastojci (za 4 osobe):

12 jaja

150 g grčkog jogurta

ZDRAVA DOZA HEDONIZAMA! Čarobna pastrmka na povrću!

so i biber

veza luka s percima ili praziluk

Foto: Informer

manja glavica kelja spremljenog na pari (iskidajte listove)

1/4 kašičice mlevene paprike

oko 20 g rendanog parmezana

peršunov list

(VIDEO) ZAPEČENA TESTENINA SA POVRĆEM U RERNI! Idealan ručak ili večera

mirođija

listovi nane

po želji možete dodati šampinjone i još povrća: paradajz, grašak, papriku...

Foto: Pixabay

Priprema: 

Umutite jaja sa jogurtom, posolite i pobiberite. Propržite luk, a zatim prebacite u tanjir. U vatrostalnu posudu ili tiganj dodajte malo maslinovog ulja, pa ubacite blanširan kelj, mlevenu crvenu papriku i začine. Ukoliko želite da dodate pečurke i povrće, sada je pravi trenutak. Pržite na umerenoj vatri, oko tri minuta i zatim ugasite ringlu. Izlupana jaja prelijte preko povrća i pritom mešajte, kako biste rasporedili povrće. 

BRZA TORTA KOJA SE NE PEČE! Za sve ljubitelje čokolade!

Na vrh stavite unapred pripremljen luk i rendani parmezan. Blago prelijte maslinovim uljem. Po želji možete dodati i malo rendane korice od limuna, za dodatnu aromu. Pecite na 150 stepeni 20 minuta, dok fritata ne dobije zlatno žutu boju.

Nakon što je pečena, fritatu ostavite da odstoji. Kada se malo prohladila, na vrh dodajte list peršuna i nane i još malo rendanog parmezana.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17