ZDRAVA DOZA HEDONIZAMA! Čarobna pastrmka na povrću!

Shutterstock

19:30 Recepti 0

Iće&Piće | 28. 12. 2019.

ZDRAVA DOZA HEDONIZAMA! Čarobna pastrmka na povrću!

Sveža pastrmka odlična je sa roštilja, ali uz dobar recept i iz rerne je još bolja!


SASTOJCI:

veća pastrmka
300 g crnog luka
300 g čeri paradajza
200 g paprike
tri čena belog luka
100 ml belog vina
dve kašike ulja
peršunov list
celerov list
400 g krompira
so, biber

(VIDEO) ZAPEČENA TESTENINA SA POVRĆEM U RERNI! Idealan ručak ili večera

PRIPREMA:

Krompir obariti u slanoj, ključaloj vodi, desetak minuta. U tiganju zagrejati ulje, pa kratko propržiti crni luk. Dodati beli luk, pržiti još minut, pa preručiti u vatrostalnu posudu. Dodati obaren krompir, isečenu papriku, čeri paradajz, pa posoliti, pobiberiti i promešati. Odozgo staviti očišćenu, opranu i prosušenu pastrmku, preko ribe celer i peršun, te sve zaliti belim vinom. Prekriti folijom i peći u rerni na 180 stepeni oko pola sata. Skloniti foliju i peći dok riba ne dobije lepu boju. Poslužiti dok je toplo.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:


Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.