IMA LI ŠTA UKUSNIJE OD BAKLAVA SA ORASIMA, KEKSOM I ČOKOLADOM? Prste da poližeš koliko je ukusno!

Printscreen youtube/Kuhinja Sunčane Staze

23:03 >> 23:03 Recepti 0

recepti.com | 01. 07. 2020.

IMA LI ŠTA UKUSNIJE OD BAKLAVA SA ORASIMA, KEKSOM I ČOKOLADOM? Prste da poližeš koliko je ukusno!

Veoma lako se sprema.

Potrebne namirnice za ovaj slatkiš:

- 500 g kora
- 200 g mlevenih oraha
- 100 g mlevenog posnog keksa
- 100 g rendane čokolade
- 3 kašike šećera
- 4 kašike griza
- 2 kašike vode
- 1/2 isceđenog limuna
- 100 ml ulja

Za premazivanje kora:

- 50 g posnog margarina
- 100 ml ulja

Sirup:

- 600 g šećera
- 2 kesice vanilin šećera
- 700 ml vode

ZIMNICA OD LUBENICE?! Evo zašto nikako ne smete bacati KORU u smeće, PRATITE KORAKE OVOG NEOBIČNOG RECEPTA!

SPREMILA JE JELO, OBJAVILA SLIKU I IZAZVALA LAVINU NEGATIVNIH KOMENTARA! Sofija napravila je TESTENINU NA SVOJ NAČIN, evo zašto su je ljudi ISPLJUVALI (FOTO)

Prvo pripremiti sirup kako bi se ohladio dok se baklava spremi i ispeče. Staviti u šerpicu šećer, vanilin šećer i vodu, kuvati 15-20 minuta. Za to vreme samleti orahe, izrendati čokoladu. U lončetu istopiti margarin i ulje i ostaviti sa strane.

U vanglicu staviti mlevene orahe, rendanu čokoladu i mleveni keks, pomešati pa dodavati ostalo griz, šećer, ulje, vodu i pola iscedjenog limuna i sve sjediniti.

Printscreen (YouTube)

Uzeti lonče sa otopljenim margarinom i uljem, kore staviti na radnu površinu, a pleh podmazati. Prvu koru premazujemo, preklopiti drugom korom pa na jedan kraj staviti fil. Zarolati pa redjati u pleh dok se kore i fil ne utroše. Kada ste sve utrošili i složili u pleh iseći na parčad, peći 200C nekih 30-40 minuta, u zavisnosti od Vaše rerne.

Kada je baklava porumenela i pečena, preliti je sa hladnim sirupom, ostaviti sa strane da se ohladi i služiti!

Možete preko naseckati limun ako volite. Prijatno!



Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.