KREPI I OSVEŽAVA! Napravite okrošku, RUSKU ČORBU od KRASTAVCA!

Shutterstock

15:32 Recepti 0

Ljubav&Zdravlje/N.L. | 05. 07. 2020.

KREPI I OSVEŽAVA! Napravite okrošku, RUSKU ČORBU od KRASTAVCA!

Okroška je pravi ruski kulinarski klasik - osvežavajuća, hladna gusta čorba za tople letnje dane...

Sastojci:

2-3 jajeta 

2 srednja krompira, perca

4 struka mladog luka, veći krastavac 

listovi svežeg peršuna i mirođije 

1 l jogurta 

125 ml hladne vode 

LAGANI RUČAK ZA VRELE DANE: Posne punjene tikvice sa celerom i šargarepom!

SAVETI ZLATA VREDNI! Evo kako da produžite rok pojedinim namirnicama!

100 ml pavlake 

so, biber 

3-4 rotkvice 

po želji šunka

Pixabay

Priprema:

Skuvajte jaja i krompir, a kad se ohlade, iseckajte ih na kockice. Na kockice iseckajte i krastavac, šunku, ako se za nju odlučite, rotkvice na tanke kolutove, pa iseckajte i perca mladog luka, peršun i mirođiju. U veću posudu stavite sastojke, dodajte jogurt, pavlaku, hladnu vodu, so i biber po ukusu i promešajte da se sastojci sjedine. Rashladite u frižideru.



Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.