• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Stil.kurir.rs

27.07.2020

20:41

SOČAN KOLAČ KOJI ĆETE OBOŽAVATI - GOTOV ZA POLA SATA! Napravite trileće na jednostavan način!

Recepti

SOČAN KOLAČ KOJI ĆETE OBOŽAVATI - GOTOV ZA POLA SATA! Napravite trileće na jednostavan način!

Podeli vest

Topi se u ustima!

Svi obožavaju ovaj izdašni kolač. Veoma se brzo i lako pravi.

Potrebno je:

- 7 jaja
- 7 supenih kašika sećera
- 200g brašna
- 1/2 kesice praška za pecivo

RECEPT ZA POČETNIKE! Evo kako da napravite najukusniju musaku!

Preliv:

- 800 ml mleka

- 400ml slatke pavlake

- 300ml kondenzovanog mleka

Glazura:

- 300g gotovog karamela ili naprvaite sami. Potrebno vam je: 200g šećera, 50g maslaca, 200g slatke pavlake.

Foto: Printscreen You Tube

Priprema: Pripremite pleh koji ćete pouljiti i pobrašniti. Rernu zagrejte na 180 stepeni Celzijusa. Odvojite žumance od belanaca. Umutite belanca u šam. Dodajte postepeno šećer pa mutite oko 3 minute. Dodajte žumanca, jedno po jedno. Dodajte brašno i prašak za pecivo, a onda mutite smesu ručno. Izlijte u tepsiju i pecite 25 minuta. Nakon toga ostavite biskvit da se ohladi. Napravite preliv tako što ćete mleko, kondenzovano mleko i pavlaku staviti u šerpu da se zagreje. Zatim, čačkalicom izbockajte biskvit, kako bi preliv lepo ušao u koru. Mleko koje je pred ključanjem sklonite sa ringle. Biskvit prelijte vrućim mlekom. Ostavite da biskvit dobro upije mleko pa se ohladi. Nakon toga prelijte karamel preko kolača. Ohladite i služite.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Sve više posledica kovida: Korona uništava plodnost muškaraca
Društvo

Sve više posledica kovida: Korona uništava plodnost muškaraca

Muška neplodnost iznosi od 20 do 50 odsto, a kako je izjavila profesor dr Olivera Džatić Smiljković, načelnik Odeljenja steriliteta u Ginekološko akušerskoj klinici "Narodni front", na nalaz spermograma, odnosno neplodnost kod jačeg pola dosta utiču i virusne infekcije, što je posebno primećeno tokom epidemije korona virusa.

26.04.2024

09:37

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija