PALAČINKE SA MAJONEZOM! Mekane, a ukusne čak i sutradan

Shutterstock

13:13 Recepti 0

uspesnazena.com | 26. 11. 2020.

PALAČINKE SA MAJONEZOM! Mekane, a ukusne čak i sutradan

Probajte palačinke na nešto drugačiji način. Ne moraju da budu samo sa džemom ili čokoladom

Potrebno:

0,5 l. tople vode

9 supenih kašika brašna

2 supene kašike majoneza

2 jajeta

2 supene kašike šećera

15 g vanilin šećera

2 supene kašike ulja

prstohvat soli

Priprema: 

Umutite majonez, jaja, šećer, so i vanilin šećer mikserom ili žicom.

Dodajte toplu vodu i prosejano brašno. Dobro izmešajte, da ne ostanu grudvice i dodajte ulje. Neka se testo odmara 20 minuta.

Podmažite tiganj uljem, ali samo jednom – na početku pečenja i stavite ga na srednju vatru. Po tiganju ravnomerno razlijte manju količinu testa. Na vrućem tiganju pecite palačinke 1-2 minuta sa svake strane. Pazite da ne izgore.

Tople palačinke služite sa džemom, medom, orasima ili kremom.



Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.