17.11.2020.

12:55

Foto:

Društvo

SUBOTICA NA UDARU KORONE: Na lečenju 69 pacijenata u Kovid odeljenju bolnice, DOK SE BROJ ZARAŽENIH POVEĆAVA

Četrnaest pacijenata je zadržano na bolničkom lečenju u kovid delu bolnice. Tri pacijenta su otpuštena na dalje kućno lečenje i izolaciju.

- Narednih dana, u kovid 2 sistem Bolnice Subotica biće uključeno i odeljenje psihijatrije, jer se tokom poslednjih desetak dana znatno povećao i broj pregleda i hospitalizovanih pacijenata, kaže za Informer dr Gordana Krtinić, epidemiolog i pomoćnik direktora Opšte bolnice Subotica.

- Na bolničkom lečenju u Kovid delu bolnice je sada 69 pacijenta.U Kovid jedinici intenzivnog lečenja je 9 pacijenata, a 8 je na neinvazivnoj mehaničkoj ventilaciji.Sve više je pacijenata sa teškom kliničkom slikom, a i broja obolelih na respiratorima i intenzivoj nezi –kaže dr Krtinić.

Institut za javno zdravlje Vojvodine je saopštio, da od 45 vojvođanskih opština, u 27 opština
je vanredna situacija, a među njima je i Subotica.

Iz Zavoda za javno zdravlje u Subotici kažu, da je trenutno 169 aktivnih slučajeva zaraze virusom kovid19 u Subotici, a protekle sedmice ih je bilo 52

- U subotičku bolnicu je stiglo još 5 respiratora, pa ih sada ima 23 ukupno. Prema mnogo parametara epidemiološko stanje jeste ozbiljno, a da se stanje i dalje ne bi pogoršalo, apelujemo na građane da se pridržavaju mera, kaže dr Krtinić, i objašnjava da su među aktivnim slučajevima i oni pacijenti koji još nisu izašli iz dvonedeljne izolacije.