• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: N.Đ.

01.10.2020

17:34

VELIKI JUBILEJ ZDRAVSTVENE USTANOVE: U Subotici obeležen Dan bolnice, od osnivanja PROTEKLO JE 179 GODINA!

Vesti

VELIKI JUBILEJ ZDRAVSTVENE USTANOVE: U Subotici obeležen Dan bolnice, od osnivanja PROTEKLO JE 179 GODINA!

Podeli vest

Gradonačelnik Bakić najavio rekonstrukciju Opšte bolnice Subotica i istakao da su medicinski radnici i lekari uložili veliki napor u spašavanju života i lečenju pacijenata od korone

Opšta bolnica u Subotici obeležila je danas 179 godina od osnivanja, a za nabavku medicinske opreme je, za samo poslednje tri godine, od januara 2017. do avgusta ove godine, uloženo više od 200 miliona dinara iz Republike, Pokrajine i gradskog budžeta Subotice , istakao je gradonačelnik Stevan Bakić, prilikom obeležavanja velikog jubileja.

Gradonačelnik je zahvalio lekarima i medicinskom osoblju na velikim naporima, koje su uložili u borbi protiv korone i spašavanju života sugrađana i istakao da predstoji rekonstrukcija Opšte bolnice, za koju su obezbeđena sredstva iz Kancelarije za upravljanje javnim ulagnjima Vlade Srbije.

Foto: N.Đ.

 

- Više od 70 miliona dinara uloženo je u opremu angio sale u Opštoj bolnici, još u januaru 2018. godine, lane je obezbeđeno 45 miliona dinara za moderan skener na odeljenju radiologije, a 300 hiljada evra je uloženo u Centar za vantelesnu oplodnju, u februaru ove godine, na šta se čekalo više od decenije, rekao je Bakić.

Gradonačelnik je poručio rukovodstvu bolnice, da rade na poboljšanju međusobnih odnosa,„ jer je Bolnica strateška ustanova, a ne nečiji plen, kako to neki pojedinci plasiraju”.

Foto: N.Đ.

 

Direktor bolnice dr Slobodan Puškar istakao je, da je tokom poslednje tri i po godine uloženo više od 350 miliona miliona dinara, donacijama i (in)direktnim ulaganjima, te da je Ustanova, od svog osnivanja, tokom pandemije, položila najteži ispit u lečenju pacijenata od korone ali i drugih bolesti.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set