17.03.2024.

10:00

Foto: Foto: D. K.

Društvo

Ima li još neka škola ovako nešto? Treba videti!

Tačno je da se u lepo uređenom holu nalaze žardinjere i saksije raznog cveća ali ova palma raste direktno iz zemlje, u delu koji nije popločan.

Direktorka škole Maja Radoman Cvetićanin kaže da je palma stara dvadesetak godina.

- Na tom mestu ranije se nalazila saksija sa velikim fikusom, a onda je jedna od učiteljica posadila palmu. Očigledno joj veoma odgovaraju uslovi u našoj školi, a i to kako je negujemo, pošto je izrasla skoro do plafona - priča direktorka Maja.

Informer

Poput palmi na moru, i oni svoju palmu jednom godišnje "šišaju", odnosno seku joj stare grane.

- Trudimo se da u školi, ali i u prostoru oko škole bude puno zelenila, da bi deca boravila u finom ambijentu, a to znači i dobru energiju u školi - objasnila je Radoman Cvetićanin.

Kao i ova biljka, i škola napreduje a sa njom i rok bend po kome su već poznati. Posle bubnjeva učenicima su se javili brojni donatori, među kojima je i Bajaga, pa su dobili i nove instrumente tarabuku, gitare i pojačalo.

Poznati muzičari iz Aleksinca sada dva puta nedeljno drže radionice đacima koji žele da nauče da sviraju, a sve sa ciljem da škola što pre dobije rok bend.

Direktorka Maja objašnjava da učenicima želi da na taj način pruži mogućnost izbora kada je muzika u pitanju, a rokenrol smatra "protivtežom turbo folku i šundu" kojim smo, kako kaže, zatrpani sa svih strana.