• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/V. N.

17.02.2024

14:14

A od Bajage - gitare i pojačalo! Školski orkestar u Aleksincu gruva!

Informer/Saša Gidra Marković

Vesti

A od Bajage - gitare i pojačalo! Školski orkestar u Aleksincu gruva!

Podeli vest

Bend Osnovne škole "Vožd Karađorđe" u Aleksincu koji je osnovala direktorka Maja Radoman Cvetićanin tako što je prvo đacima obezbedila bubnjeve, dobio je poklon i od Bajage!

Naš poznati muzičar đacima je poslao pojačalo i dve gitare, a sreća malog orkestra se ne može opisati! Iskreno priželjkuju da zajedno nastupe sa njim!

Kada je direktorka Maja Radoman Cvetićanin učenicima kupila bubnjeve, javnost je bila iznenađena. Ali je ona imala viziju, pokrenula je dečicu i ubrzo su formirali muzički klub. Onda su počeli časovi i uvežbavanja sa nastavnikom muzike i afirmisanim muzičarem Milanom Petkovićem. I to sve za mesec dana! 

 

Njen apel za donaciju instrumenata urodio je plodom a zahvaljujući humanim ljudima u školu su stigle električna gitara i tarabuka, pa bas gitara, a za njihovu akciju čuo je i Bajaga!

- Suština je da okupimo učenike oko dobre ideje. Ovo što deca sada slušaju to je maltretiranje mozga i ušiju. Posle slušanja te muzike se ne osećate dobro. Međutim, oni nemaju izbor, za razliku od naših generacija. Ukoliko ponudimo deci samo turbo folk ili muziku za koju ne znam kako se zove, mi ništa nismo uradili. Samo smo im ograničili mogućnosti- rekla je direktorka Maja Radoman Cvetićanin za Informer. 

Među učenicima škole "Vožd Karađorđe" koji su se prijavili da učestvuju u rok bendu su sem dečaka i devojčice Julija Denčić, Teodora Miljković i Helena Stojanović....


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Teški izazovi pred novom Vladom: Njujork i Brisel su dve ogromne bitke nam koje tek slede! (VIDEO)
Live TV

Teški izazovi pred novom Vladom: Njujork i Brisel su dve ogromne bitke nam koje tek slede! (VIDEO)

Sednica Skupštine Srbije prošla relativno očekivano. Miloš Vučević izneo je ko će biti ministri u novoj Vladi. Ipak, kao po običaju, pripadnici opozicije pokušali su da naprave skandal i od ove sednice. Na ovu, ali i druge važne teme govorili su gosti "Info večeri" govorili su novinari Dejan Vukelić i Vlado Dimić, a putem vajber uključenja uživo u program javio se i Božo spasić, bivši operativac SDB.

01.05.2024

22:28

Perfidne igre Zapada sa Rusijom su razotkrivene! Obmanuli Putina u Minhenu, a Zelenskom učinili medveđu uslugu! (VIDEO)
Live TV

Perfidne igre Zapada sa Rusijom su razotkrivene! Obmanuli Putina u Minhenu, a Zelenskom učinili medveđu uslugu! (VIDEO)

U parku pobede u Moskvi otvorena izložba oružja zaplenjenog oružja. Iz ugla zapadnih medija, Rusi ismevaju NATO. Za to vreme, rat u Ukrajini intenzivno se vodi bez nade za skorašnji mir. Na ovu temu u emisiji "Rat uživo" govorili su istoričar Miloje Pršić i politički filozof Dragoljub Kojčić. Putem vajber uključenja, uživo u program uključio se i novnar i ratni reporter Danijel Simić koji je govorio o tome kako trenutno izgleda front kod Časovog Jara.

01.05.2024

19:45

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set