Društvo
JEDITE OVE 2 NAMIRNICE 3 PUTA NEDELJNO I VIRUSI VAM NEĆE MOĆI NIŠTA! Doktor Perišić otkriva tajnu jakog imuniteta
Gastroenterlog profesor doktor Perišić tvrdi da postoje dve namirnice koje nam mnogo mogu pomoći u odbrani protiv virusa, a to su jabuka kožara i kiseli kupus. Doktor tvrdi da njihovo konzumiranje tri puta nedeljno čini čuda za naš organizam.
Naime, pektin, koji se dobija pečenjem jabuke kožare, oblaže sluzokožu i ima antiinfektivna dejstva i sprečava koronavirus, ističe Perišić i savetuje da se jabuka kožara – ispečena i oljuštena, konzumira najmanje tri puta nedeljno.
Isti efekat obezbeđuje se konzumacijom kiselog kupusa, takođe najmanje tri puta nedeljno, jer njegove probiotske bakterije odbijaju koronavirus. Antiinfektivne vitamine sadrže i bundeva i dunja.
U emisiji Magazin Prvog programa Radio Beograda, Perišić navodi da tokom zime, koja je period u kome je populacija izložena sezonskom gripu, preporučljivo jesti namirnice bogate, pre svega, vitaminom C – poput kiselog kupusa, kisele paprike, cvekle, rena, rotkve. Profesor kaže i da svaki organizam poseduje „senzore“ kojima reguliše potrebu za vitaminima.
Sa druge strane, pretrano uzimanje vitaminskih, tabletiranih, suplemenata dovodi do hipervitaminoze, naglašava Perišić i ukazuje de je protivnik njihove konzumacije, osim vitamina D.
Jer, svako povrće, prema njegovom mišljenju, obezbeđujući količinu vitamina neophodnu za funkcionisanje organizma, predstavlja adekvatnu zamenu za suplemente.