06.02.2022.

19:13

Foto:

Društvo

SRBIJO, GLEDAJ I... KURTI, EU I UNDP UVREDILI JEVREJE, OVO NEĆE PROĆI BEZ BRUTALNE REAKCIJE! Zurof: Odavanje počasti nacisti je ruganje žrtvama!

Zurof je u za Kosovo Onlajn, povodom projekta obnove kuće Džafera Deve napisao i da je Deva bio odani saradnik nacista, odgovoran za ubistvo desetina antifašista u Tirani 1944, za regrutovanje kosovskih Albanaca u odrede "Waffen-Š", kao i da je nastojao da se izvrši genocid nad Slovenima na Kosovu.

- Hvala što ste me upozorili na ovaj apsolutno šokantan projekat UNDP-a i EU. Sutra planiram da napišem snažno protestno pismo ambasadoru EU u Izraelu i Katerini fon Šnurbajn, ambasadorki EU zaduženoj za borbu protiv antisemitizma - rekao je Zurof.

EU i UNDP, zajedno sa kosovskim ministarstvom kulture, omladine i sporta, započeli su restauraciju kuće Džafera Deve u Južnoj Mitroviici.

(VIDEO) DA OVO DA TRAŽIMO OD PUTINA, TO JE BAŠ ONO ŠTO NAM TREBA! Ruske ubice dronova - kolosalno dostignuće stručnjaka iz Moskve!

Taj projekat, kako su objasnili, ima za cilj da "doprinese stabilnosti i miru".

Po obnovi, kako su predvideli, kuća treba da služi za kulturne i društvene događaje, dok će na prvom i drugom spratu biti smešten Regionalni centar za kulturno nasleđe.