28.10.2024.

11:07

Foto: Shutterstock

Društvo

Pomama za banjama u Srbiji! Očekuje se veliki broj gostiju za predstojeće praznike, a evo od čega zavise cene

Zbog pristupačnih cena i bogatog sadržaja srpske banje su popularne opcije za odmor tokom cele godine, a iz Udruženja banja Srbije poručuju da su sve banje apsolutno spremne za predstojeće praznike i goste koje očekuju.

- Tokom meseca novembra ne očekujemo povećanju posećenost turista, ovaj mesec se ne razlikuje drastično od ostalih zimskih meseci kada je reč o posećenosti i broju turista - rekli su predstavnici Udruženja banja Srbije i dodaju:

- Sve banje u Srbiji spremno dočekuju goste za doček Nove godine, a cene zavise od nivoa kvaliteta smeštaja i usluge. U svakom slučaju, cene su pristupačne svim slojevima stanovništva.

Srpske banje nisu meta samo domaćih turista, već je posećenost i stranih turista na zavidnom nivou, ističu iz Udruženja.

- U zimskom periodu su cene u banjama na nivou ili su niže od cena leti, i pored povećanih troškova poslovanja. Ovo zbog toga što naše banje teže ka produženju turističke sezone i tokom zime, jer jedine mogu da budu "all season“ turističke destinacije - navode predstavnici Udruženja. 

Informer

 

Kako ističu, standardno najposećenije banje Vrnjačka Banja, Sokobanja i Banja Koviljača.

Kada je reč o turističkom prometu, pa i drugim statistički podacima, Udruženje banja Srbije u svojim analizama koristi jedino podatke Republičkog zavoda za statistiku. U tom segmentu Vrnjačka Banja i Sokobanja tradicionalno ostvaruju najviše noćenja domaćih gostiju. Prate ih Banja Koviljača, Prolom, Lukovska, Atomska, Kanjiža, Ivanjica, Rusanda i mnoge druge banje.

Informer

 

Osim dobro poznatih banja iz ovog Udruženja su izdvojili i one banje koje konstantno napreduju i u kojima je poseta sve veća kako vreme prolazi. 

Međutim, na iznenađenje mnogih, sve ozbiljniji učesnik u statistici jeste stara, ali novootkrivena od strane turista - Kuršumlijska banja.

Tagovi: