15.07.2019.

18:41

Foto:

Džet set

(VIDEO) REKETAŠKI SKANDAL TRESE MAKEDONIJU! Boki 13 i prijatelj uhapšeni zbog afere od 8 MILIONA EVRA, UMEŠAN I TUŽILAC!

Javno tužilaštvo za organizovani kriminal i korupciju otvorilo je istragu protiv Bojana Jovanovskog, poznatijeg kao Boki 13 i Zorana Mileskog, poznatijeg kao Zoki Kičec, zbog navodnog primanja nagrade za nelegalan uticaj i pranje novca.

- Od 2. maja 2019. godine traje "lov", a sada je otvorena istraga - saopšteno je na konferenciji za štampu makedonskog tužilaštva.

Od novembra 2018. do aprila 2019. godine, prvi osumnjičeni, Boki 13, koristeći svoj uticaj na javnog tužioca, pokušao je da ublaži situaciju u predmetu izvesnog osumnjičenog.

Drugi uhapšeni i osumnjičeni Zoki Kičec dogovarao je Bokijeve sastanke sa osumnjičenim i njegovom suprugom, a navodno su dobili 1.500.000 evra kako bi im pomogli i "olakšali slučaj". Sastanci su, kako se javlja, održani na više različitih mesta.

UHAPŠEN BOKI 13! Policija ga zadržala na prelazu "Bogorodica", OSUMNJIČEN DA JE UZIMAO REKET!

Prvo su tražili 8 miliona, a potom je dogovoreno 4 miliona evra za isplatu, na rate.

Informer

Kada su posumnjali u tajnost sastanaka, prestali su da ih ugovaraju.

Bojan Jovanovski je takođe osumnjičen za pranje novca jer je nezakonito stečen novac koristio za lična zadovoljstva - kako bi kupovao skupocenu odeću, plaćao odmore... Još uvek nije saopšteno ko je tužilac koji je primao mito.

Boki 13 uhapšen je na granici sa Grčkom, na prelazu "Bogorodica", a trebalo bi da bude saslušan u toku popodneva i večeri.

Tagovi: