20.12.2019.

09:09

Foto:

Džet set

LEPA BRENA ODGOVORILA NA NAPAD USTAŠKIH GENERALA: Izboriću se sa primitivcima i huškačima!

Lepa Brena (59) poručuje da će se izboriti sa primitivcima i huškačima koji pokušavaju da je predstave kao neprijatelja! Folk zvezda je proteklog vikenda održala dva koncerta u Zagrebu, nakon čega su je ustaški vojni generali i pojedine hrvatske javne ličnosti napale da je tamo nepoželjna jer je "učestvovala u agresiji na Hrvatsku i podržavala ratne zločince" (!?!).

Poruka

U Zagreb sam otišla sa porukom mira i ljubavi

Bez zastava SFRJ

Pevačica je odgovorila na ove napade rekavši da je u Zagreb otišla "sa porukom mira i ljubavi".


- Mislila sam da sam odrasla u jednoj zemlji u kojoj nije bilo verske, nacionalne i seksualne diskriminacije. Međutim, ovo me je podsetilo da su, naročito nakon 1991. godine, na Balkanu i dalje najglasniji huškači, vikači i primitivci.

SAD IM SMETA I LEPA BRENA! Hrvati potpuno poludeli, TRAŽE DA SE UTVRDI DA LI JE UČESTVOVALA U RATU!

Govorom mržnje žele da me povrede - kaže Brena i dodaje:

59
godina ima Brena


- Moj i zadatak svih nas koji se bavimo javnim poslom jeste da radom dignemo glas protiv primitivizma, nacionalizma, šovinizma, verske i seksualne diskriminacije!


Ustašama je zasmetalo što su se na koncertu navodno vijorile jugoslovenske zastave pod kojima su, kako su vojni generali naveli, počinjeni zločini nad hrvatskim narodom.

A post shared by Lepa Brena (@lepabrenaa) on Nov 19, 2019 at 6:22am PST

HRVATI PEVALI "ČAČAK" i "JUGOSLOVENKU" USRED ZAGREBA! Lepa Brena koncertom u "Areni" podsetila Hrvatsku na neka davna vremena!


- Tamo nisam mahala nikakvim jugoslovenskim zastavama! Na mojim zastavama su moji inicijali "LB" i natpis "Hajde da se volimo". Ne bavim se politikom, već muzikom i mislim da su oba moja koncerta bila dostojanstvena - kaže pevačica i dodaje da je njoj i te kako mesto u Zagrebu, gde je imala podršku više od 30.000 ljudi na svoja dva nastupa.

Dirnuta

Folk zvezda je posle tih koncerata ostala kod prijateljice u Zagrebu, ali se prekjuče vratila u Beograd zbog premijere predstave "Lepa Brena prodžekt". Brena kaže da ova predstava kroz njen život i karijeru opisuje političke i ekonomske transformacije koje su se desile u regionu posle raspada Jugoslavije.


- Predstava me je dirnula, shvatila sam da je prošlo skoro 40 godina karijere. Glumačka ekipa je lepo pokazala šta nam se desilo u društvenom, političkom, ekonomskom, ali i emotivnom životu kroz pet likova Lepe Brene. Počastvovana sam što je kroz ovakav projekat prikazana epoha jedne nekada veoma jake i moćne države, uz poruku da pesma treba da nas spaja, a ne razdvaja - završava priču pevačica.

Neću u penziju!

Lepa Brena odbija da se penzioniše:
- U Srbiji kada pređete 50 godina, svi kažu da ste baba i da treba da idete u penziju, čuvate unuke, kuvate, gajite piliće... Vredna sam i kreativna i još uvek mi ne pada na pamet da prestanem da radim - rekla je pevačica.

Tagovi: