28.04.2020.

19:28

Foto:

Džet set

BIZARNO ILI HUMANO? Šije medvediće od odeće preminulih ljudi! Ne može da prestane iako bi htela, jer NARUDŽBINE SVAKODNEVNO PRISTIŽU!

Mary Maclnnes ima 21 godinu i sve je poznatija po svom neobičnom, za mnoge čak i morbidnom hobiju. Svoju karijeru započela je krojeći venčanice, a igrom slučaja počela je šiti i medvediće izrađene od odeće preminulih ljudi.

Osim toga, medvedići mogu sadržati pepeo ili nakit umrlih. Takođe, može napraviti i posebni džep u koji se mogu staviti pisma ili druge uspomene.

"Prvog ovakvog medveda napravila pre pet godina kao uslugu prijatelju i neprestano su me pitali za još, ali sam odbijala sve porudžbine jer sam se želela da se usresredim na fakultet i karijeru u šivenju venčanica", ispričala je mlada umetnica za Upworthy.

Ali kada je na Fejsbuku objavila fotografije medvedića, porudžbine su počele pristizati sa svih strana i potpuno se posvetila njihovoj izradi.

Kako je otkrila, za izradu jednog medvedića potrebno joj je pet do šest sati, a iako cene variraju u zavisnosti od želja kupca. Obično se kreću oko 64 dolara.

Mary priznaje da je njen posao emotivno iscrpljujući.

"Jednom mi je došao jedan 37-godišnji muškarac koji me je molio da napravim medvediće za njegove dve ćerke od 10 i 12 godina pre Božića i dodatno mi je platio da ih pošaljem. Kasnije sam saznala da muškarac ima rak i da verovatno neće preživeti do Božića. Plakala sam sve vreme dok sam ih šila", prisetila se.

Ipak, veruje da ovi medvedići pomažu ljudima da se lakše nose s gubitkom svojih voljenih.