26.01.2021.

17:08

Foto:

Džet set

PRVI PUT SE POLJUBILA NA FILMU! Rialda je ovu SCENU IZ ŽIKINE DINASTIJE pamtila celoga života - EVO ZAŠTO!

S velikom popularnošću suočila se kao devojčurak neobične lepote, u liku čedne gimnazijalke koja doživljava veliku ljubav i u njoj neplaniranu, maloletničku trudnoću. Rialda je tako, sa samo četrnaest godina, morala da "iznese" priču zreliju od njenog doba, pa joj se i prvi poljubac u životu desio na filmu.

- U dramsku grupu Radio Beograda otac me je, na moje insistiranje, odveo već sa jedanaest godina - izjavila je svojevremeno glumica Rialda Kadrić.

- Ulogu Marije trebalo je da igra Sonja Savić, ali ja sam (pošto sam čula o čemu se u filmu radi) prišla pomoćniku reditelja Dušanu Zegi i rekla da sam ostala trudna, a ne smem da kažem roditeljima. Još sam se i zaplakala! Prvo se zbunio, onda je "poverovao" mojim suzama. I, uloga je bila moja. Ako nešto ne tražite, nećete ni dobiti..

Film joj je širom otvorio vrata, a s njim je dobila i mnogo prostora, kojem će uvek u životu beskompromisno težiti.

- Tek kasnije sam shvatila koliko je to za mene bio izazov. Bila sam stidljiva, ali sam znala zašto to radim. Sećam se i prvog poljupca po mirisu duvana mog partnera Vladimira Petrovića, koji je igrao Bobu... Da sam se našla u sličnoj situaciji kao Marija, ja bih se odmah poverila roditeljima, jer bi to bio najkraći put do rešenja. Mada ne i najlakši.

Informer

- Jednom sam konkurisala na FDU, upravo zbog potrebe da naučim proces. Već sam studirala kljiževnost. Na prijemni sam došla sa Strindbergovom "Gospođicom", a profesor Maričić me je pitao zašto nisam uzela "Koštanu". Odgovorila sam: "Zato što s njom ne mogu da se identifikujem i da je razumem". Pripremila sam, takođe, Katicu iz "Radovana Trećeg". I ja i sala smo se tresli od smeha, ipak, rečeno mi je da se ne bih uklopila u takvu ulogu sa ovim mojim licem. A za mene su neki privlačni glumci najbolji komičari: izblamirati se, izvući iz sebe idiota, staviti svoju sujetu pod lupu - konstantan je izazov.