22.02.2022.

17:00

Foto: printscreen instagram/slobavasic_official

Džet set

SLOBA VASIĆ: Strahovao sam zbog OPERACIJE, ali sam znao da sam u PRAVIM RUKAMA!

Pevač Slobodan Sloba Vasić javnosti je postao poznat 2007. godine kada je bio učesnik muzičkog takmičenja "Zvezde Granda". Na veliku scenu stupio je sa samo 16 godina i privukao veliku pažnju kako talentom, tako i šarmom. Međutim, njegova ljubav prema muzici započela je mnogo ranije. Sa samo četiri godine počeo je da svira harmoniku, da bi kasnije u tinejdžerskim godinama učio da svira i klavijature. Karijeru je počeo da gradi pevajući velike hitove svojih idola Šabana Šaulića, Tome Zdravkovića, Džeja i Ace Pejovića. S godinama je uspevao da pronađe svoje mesto u estradnom moru i da stekne popularnost o kojoj je maštao. Na ovom putu veliku podršku pružali su mu roditelji i sestra, koji od prvog dana prate njegovu karijeru.

Ipak, uspeh, putovanja i želja za dokazivanjem nametnuli su mu ubrzan tempo života, zbog čega je u potpunosti zapostavio zdrave navike. To ga je dovelo dotle da se za kratko vreme veoma ugojio, te da mu višak kilograma ugrožava i zdravlje. Sada je odlučio da tome stane na put, podvrgao se operaciji ugradnje balona u želudac. Pre desetak dana izašao je iz bolnice i posvetio se novom načinu života. O operaciji, rizicima sa kojima se suočio, ali i novom načinu života, pevač govori u intervjuu za Ljubav i zdravlje.

Nedavno si bio na operaciji, kako se osećaš?
- U početku sam imao mučnine i malo bolova, što je i normalno da organizam odreaguje kada se u njega stavi strano telo. Nakon par dana sve je to prošlo i sada se dobro osećam. Najgori period je završen i sada dalje pratim savete lekara pri oporavku.

Kako teče period oporavka i kakvi su planirani rezultati?
- Veoma sam zadovoljan tokom oporavka. Nakon nekoliko dana već sam išao da pevam i polako se vraćam uobičajenim aktivnostima. Sam postupak nije ništa strašno iako možda isprva zvuči. Što se tiče rezultata, veoma sam zadovoljan. Ne merim kilograme koje gubim, ne želim još da stajem na vagu. Ipak, po sebi vidim da mi je mnogo bolja linija. Garderoba koja mi je ranije bila mala sada mi odlično pristaje, čak su mi neke stvari i velike.

Da li sada moraš da promeniš životni stil i šta to sve podrazumeva?
- Menja se u smislu da sada mnogo manje količine hrane mogu da unesem u organizam. Konzumiram mnogo zdraviju hranu nego ranije, sada sam tome posvećeniji. I ranije sam želeo da smršam, međutim, ugradnjom balona to mi je olakšano. On mi pomaže u tome da manje jedem, unosim mnogo laganije obroke. To podrazumeva da jedem više kuvane hrane, pasiranu hranu, pijem dosta tečnosti, pre svega čajeva i jogurta.

Mnogi su se iznenadili kada si odlučio da se uputiš na operaciju sužavanja želuca jer si veoma mlad. Da li su postojale druge opcije pre ove odluke?
- Naravno da su postojale i druge opcije da smršam prirodnim putem pomoću dijeta ili vežbanja. Međutim, veliki sam gurman i uživam u jakoj hrani, te mi je bilo veoma teško da joj odolim. S vremenom je to ostavilo posledice po moj organizam u vidu kilograma. Prvobitno sam hteo da se podvrgnem suženju želuca, ali mi zdravstvene prilike to nisu dozvoljavale, pa sam odlučio da stavim balon. On mi pomaže na taj način što imam mnogo manji apetit, jer odreaguje kao da vam je želudac pun, s obzirom na to da je ispunjen tečnošću, i daje osećaj sitosti. Iskreno da kažem, teško mi je da se priviknem na potpuno novu ishranu jer sam godinama jeo mnogo obilnije nego sad. Na kraju dana, kada me uhvati i malo nervoza zbog hrane, pogledam se i vidim da ima efekta i da nije sve uzaludno. To me ohrabruje da ostanem posvećen.

Šta te je navelo na ovu odluku, da li preporuka lekara ili kolega koje su prošle kroz isti proces?
- Zapravo, celokupno razmišljanje o ovom postupku krenulo je od mene samog. Razmišljao sam o periodu kada sam bio mršaviji i pokretniji. Mnogo sam lakše obavljao svakodnevne aktivnosti, kako u privatnom životu, tako i u karijeri. Kada sam pomislio da se upustim u ovaj poduhvat, konsultovao sam se i sa kolegama koje su kroz to prošle, ali najviše sa mojim doktorom Dejanom Veličkovićem. On mi je dosta pomogao u odlukama. Svaki dan smo se čuli, razgovarali o svim opcijama i beskrajno sam mu zahvalan.

Ko ti je najveća podrška u ovim trenucima?
- Supruga mi je najveća podrška u svim životnim situacijama, pa tako i u ovoj. Osim nje, uz mene su bili moji roditelji, kao i prijatelji, zaista sam im svima zahvalan na svemu. Bez njihovog razumevanja i podrške ne bih ni mogao kroz sve ovo da prođem.

Kako je tvoja porodica reagovala kada si im saopštio za planove. Ipak postoji rizik pri operaciji?
- U početku su zaista svi bili skeptični, što je nekako i prirodno. Kada sam im rekao da bih išao na suženje želuca, strahovali su za ishod i kako će proći operacija, međutim, sad kad sam ugradio balon, to ih je rešilo briga. Ipak je u pitanju neinvazivna metoda, kojom se pomoću sonde uvodi balon u želudac i puni se tečnošću. Mnogo je manji rizik. Mogu da kažem da su bili i srećni kada je doktor rekao da je ovo za mene bolja opcija.

Kada ćeš moći da se vratiš karijeri?
- Kao što sam pomenuo, već sam pet dana posle zahvata imao nastup, tako da sam se odmah vratio. Evo i nakon našeg razgovora idem na sledeći nastup, za sada sve funkcioniše po planu.

Hoćeš li sada morati da usporiš tempo i smanjiš nastupe i putovanja?
- Osećam se odlično, tako da ne moram da produžim period mirovanja. Sada već funkcionišem kao i pre operacije, samo što se još bolje osećam i sve mi je mnogo lakše.

Jesi li si strahovao zbog zahvata i operacije koja ti tek predstoji?
- Naravno da jesam, uvek postoji neka doza straha pred bilo koju operaciju, a posebno kada sam mislio da sužavam želudac. Kod ovog postupka koji sam imao, strah mi je bilo samo zbog toga što sam bio u totalnoj anesteziji. Ipak, znao sam da sam u pravim rukama i da će to sve proći dobro, tako je i bilo.

Mnogi vrše zahvat suzenja želuca zbog boljeg fizičkog izgleda. Koji je tvoj razlog?
- Iskreno da vam kažem, kod mene su postojala dva razloga. Jedan se odnosi na promenu fizičkog izgleda i skidanja kilograma, a drugi je povezan sa njim jer sam imao probleme i sa visokim krvnim pritiskom, što je narušavalo moje zdravlje. U mom poslu je veoma bitan i estetski izgled, tako da sam ipak morao tome više da se posvetim nego ranije.

Sada kada se vraćaš u kolosek sa poslom, kada publika može da očekuje tvoje nove pesme?
- Radim na tome i uskoro će biti jedna od novih pesama kojom ću obradovati publiku.