06.09.2022.

11:52

Foto: Informer.rs

Džet set

OTKRIVEN SPOMENIK ŠABANU ŠAULIĆU! Kralj narodne muzike na dan rođenja dobio bistu u rodnom Šapcu!

Šaban Šaulić je svojom višedecenijskom karijerom i pesmama kupio srca publike, a vest o njegovoj tragičnoj smrti pogodila je ceo region.

Nakon nešto više od tri godine od kobne večeri u kojoj je izgubio život, pevaču je na dan rođenja u rodnom Šapcu podignut dugoočekivani spomenik. Najveći deo sredstava je obezbedila porodica Šaulić uz podršku prijatelja, dok je grad Šabac finansirao postavljanje postamenta i uređenje okoline spomenika.

Informer

Autori bronzane skulpture visoke četiri metra su vajari Zoran Ivanović i Bogdan Dobrota, a na granitnom postamentu nalaze se stihovi pesme "S namerom pođoh u veliki grad, ostade za mnom moje rodno mesto".

Informer

 

Spomenik Šauliću nalazi se u parku u centru grada, na lokaciji nekadašnje autobuske stanice odakle je Šaulić krenuo ka svetlima velikoga grada i osvojio čitav svet.

Otvaranju su prisustvovali članovi porodice, prijatelji, poštovaoci Šaulića, nekadašnje komšije, sugrađani i predstavnici uprave grada.

Šabanova udovica Goca i ćerka Ilda su plakale tokom otkrivanja spomenika, a kuma Zorica Brunclik je izjavila da Šaulić i dalje živi kroz svoje pesme:

- Šabac se na najbolji mogući način odužio svom Šabanu. On živi kroz svoje pesme i divno je to što je u svom rodnom gradu dobio spomenik - rekla je pevačica.

Više fotografija možete pogledati u galeriji ispod.

BONUS VIDEO: