• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/D.S.

06.09.2022

10:06

ŠABAN DOBIJA BISTU U RODNOM ŠAPCU! Mesto spomenika ima TUŽNU SIMBOLIKU, evo zbog čega!

printscreen

Estrada

ŠABAN DOBIJA BISTU U RODNOM ŠAPCU! Mesto spomenika ima TUŽNU SIMBOLIKU, evo zbog čega!

Podeli vest

Pevač Šaban Šaulić nakon tri godine dobiće bistu u Šapcu, a u njegovu čast biće otvoren i festival "Šabanovi dani"

Kralj narodne muzike, Šaban Šaulić, koji je poginuo u saobraćajnoj nesreći pre više od tri godine, dobiće bistu u rodnom Šapcu.

Bistu, prema rečima Šabanovog brata Hasana Dudića, finansirala je Šaulićeva udovica Gordana.

Foto: printscreen

Hasan Dudić i Šaban Šaulić

- Grad Šabac s gradonačelnikom na čelu dao je plac na kom je postavljena bista i oni će se baviti uređenjem i održavanjem, dok je moja snajka Goca finansirala sam spomenik i dala pare uz pomoć naših porodičnih prijatelja i kumova. Moj plan i predlog nekim ljudima je bio da isti primer sledi i grad Bijeljina i to u parku u čijoj neposrednoj blizini je Šaban imao prvi nastup - otkrio je Dudić, koji očekuje veliki broj kolega i prijatelja koji će prisustvovati simboličnom činu otkrivanja biste i to na dan Šabanovog rođenja.

Foto: printscreen

Hasan Dudić i Šaban Šaulić

- To je najmanje što Šabac može da učini za jednog takvog umetnika i pevača kakav je bio Šaban Šaulić i hvala im u to ime jer je Šaban to zaista zaslužio. Grad Šabac će ovim dobiti jednu turističku atrakciju jer će svi hteti da dođu i uslikaju se pored biste jednog velikana kakav je bio moj brat. Očekujem veliki broj kolega koje će doći da isprate ovaj veliki događaj za našu porodicu - rekao je Dudić, piše Republika.

Inače, spomenik Šauliću će biti na mestu gde je nekada bila autobuska stanica, odakle je Šaban s namerom pošao u veliki grad i osvojio svet. Izrada spomenika poverena je jednom od najpoznatijih srpskih vajara i redovnom profesoru na Fakultetu primenjenih umetnosti Zoranu Ivanoviću, kao i njegovom kolegi Bogdanu Dobroti.

Foto: Novak Đurović/ printscreen

Šaban Šaulić

Podsećamo, pevač Šaban Šaulić je preminuo od povreda izazvanih teškom saobraćajnom nesrećom koja mu se dogodila u Nemačkoj, u povratku sa nastupa u februaru 2019. Život je u nesreći izgubio i njegov klavijaturista Mirsad Kerić.

Sledeći projekat "Šabanovi dani"

Gradonačelnik Šapca Aleksandar Pajić nakon konferencije upriličene povodom podizanja spomenika rekao je da taj grad pridaje veliki značaj kulturi sećanja i da je podizanje spomenika način da se Šabac oduži čoveku koji je deo istorije tog grada i koji je dao veliki doprinos u razvoju naše kulture.

- U planu su "Šabanovi dani", kulturna manifestacija kojom će se negovati uspomena na delo koje je ovaj veliki umetnik ostavio, ali i dati prilika nekim mladim pevačima da pokažu svoj talenat - najavio je Pajić pre nekog vremena.

BONUS VIDEO:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17