17.02.2023.

08:40

Foto:

Džet set

DANAS JE ČETVOROGODIŠNJICA ŠABANOVE SMRTI! Život je izgubio u jezivoj saobraćajnoj nesreći, a OVAKO je proveo svoje poslednje dane!

Niko nije ni slutio da se Šaban neće živ vratiti sa nastupa u Nemačkoj, a teška saobraćajna nesreća koštala je života legendarnog pevača.

Informer

Šaban Šaulić, pevač

Subota, 16. februar - dan pred strašnu tragediju

Kralj narodne muzike Šaban Šaulić u Nemačku se zaputio u subotu ujutru, na dan kada je trebalo da ima nastup u Bilefeldu. U Nemačku je otputovao avionom sa svojim prijateljem, muzičarem Mirsadom Kerićem i kumom Slobodanom Bobanom Stojadinovićem. U avionu je sreo još nekoliko kolega: Seku Aleksić, Maju Berović, Dragana Kojića Kebu. Seka je otkrila da je Šaban u avionu sve vreme bio nasmejan i da joj je priznao da jedva čeka da se vrati kući kako bi se odmorio. Kako je ispričao pevačev kum, Slobodan Stojadinović, nakon nastupa koji je završen u pola četiri ujutru su otišli na spavanje i napravili dogovor da on probudi Šabana u 6:15 da krenu na aerodrom. Kako je rekao, pevač je bio nervozan i zamerio prijatelju što ga nije probudio tri minuta ranije.

Nedelja, 17. februar - dan stravične tragedije

Iz hotela, Šaban se sa prijateljem i kumom uputio kolima auto-putem ka aerodromu. Na deonici puta u okolini Bilefelda, kod mesta Gitersloh, automobilom su usporili zbog situacije na putu. U tom trenutku na automobil u kom se nalazio pevač naleteo je drugi automobil i pri velikoj brzini se zakucao u njih! "Seat" se od siline udarca zakucao u bankinu, a automobil je gotovo potpuno bio smrskan.

Informer

Alsin Levent, vozač koji je upravljao vozilom u automobil u kojem je bio Šaban

Kako su pisali nemački mediji, Turčin Alsin Levent, vozač koji je upravljao putničkim vozilom koji je udario u automobil u kojem se nalazio Šaban, išao je brzinom većom od 180 kilometar na čas. Levent je bio pod dejstvom alkohola i bez vozačke dozvole je upravljao automobilom marke "mazda", koji nije u njegovom vlasništvu. Dan nakon što je izazvao saobraćajnu nesreću u kojoj su život izgubili Šaban i Mirsad, nemački sud je izdao nalog za njegovo hapšenje.

Dve verzije Šabanove smrti - misterija koja je uzburkala javnost

Prva verzija bila je da je Šaulić nakon saobraćajne nesreće sam izašao iz kola bez vidljivih povreda, bio svestan i govorio, ali ga lekari na licu mesta nisu razumeli jer je pričao na srpskom, ali su shvatili da se žalio da ga boli grlo, da ga steže u grudima i da mu se stanje pogoršavalo. Pojurili su ka njemu, ubrizgali mu sredstvo za uspavljivanje, a pevač je zaspao. Ubrzo je na lice mesta stigao i helikopter koji je došao da pevača preveze što pre do najbliže bolnice. Šabana su smestili u bolnicu ''Stedischer krankenhaus'' u Bilefeldu. Nakon što je Šaban primljen u bolnicu pojavile su se informacije da su ga reanimirali više od dva sata, međutim, pevač se više nije probudio.

Informer

Šaban nije stigao do bolnice na vreme

U medijima su se tada pojavile priče da su Šabana nehotice usmrtili lekari kada su mu dali sredstvo za uspavljivanje, pa čak i da je na njega izvršen atentat. S druge strane, nemački lekari objavili su da smatraju da je pojas u automobilu od siline udarca zategao pevača ne mestu gde je došlo do pucanja aorte, te da pevač nije izdržao i dočekao neophodnu operaciju koja bi mu spasila život.

Šabanov vozač i muzičar Mirsad Kerić preminuo je u bolnici u Nemačkoj 18. februara usled teških povreda glave koje je zadobio u nesreći, dok je jedini preživeli u automobilu smrti Šaulićev kum Slobodan Boban Stojadinović.

BONUS VIDEO: