03.04.2023.

14:30

Foto: printscreen

Džet set

ZBOG ISTINE U ZATVORU! MORAMO DA IMAMO JASAN ZAKON! Ceca uz Dragana J. Vučićevića, pevačica apelovala na sudstvo!

Regionalna folk zvezda navela je nekoliko mana kada je reč o zakonu i sudstvu u Srbiji zbog čega sada i Dragan J. Vučićević trpi nepravdu, te apelovala da se zakon precizno odredi:

Informer

Svetlana Ceca Ražnatović podržala Dragana J. Vučićevića

- Moramo da imamo jasan zakon šta je za krivničnu, a šta za parničnu tužbu! Kada bih sve one koji su me oklevetali krivično tužila, bio bi pun zatvor! Drugo, slovo zakona ne sme da bude pod pritiskom, niti da se isto vodi populizmom! U mom slučaju, imala sam čak procene zvaničnih sudskih veštaka, da ne postoji nikakva finansijska malverzacija sa moje strane u slučaju Obilić, ali je zarad populizma i kratkotrajnih političkih poena bilo poželjno ići protiv zvaničnih procena! Sećam se kada mi je na suđenju tužilac rekao: "Ja ne znam koju krivicu da vam stavim u presudi, ali moram da vas osudim i molim vas da narednih šest meseci ne dajete izjave u javnosti". Neka nam ovaj slučaj bude jasan znak da se sredi zakon po tome šta je krivica, a šta parnica i to je nephodno sto pre- naglasila je Ceca ukazujući na nepravdu koja je nečinjena Vučićeviću.

Informer

Zbog dokazane izjave ide u zatvor... Dragan J. Vučićević

Podsetimo, Dragan J. Vučićević danas je otišao na služenje zatvorske kazne zbog sudske presude koja je, po svemu sudeći, doneta na osnovu političkog opredeljenja.

- Neki će da kažu da sam lud. Ovo je moj način da ukažem društvu na veliki problem, a krivično delo uvrede je veliki problem i način na koji sude srpske sudije, pojedine, je skandalozan i nema veze sa pravdom, već sa politikom. Ja sam osuđen iz političkih razloga - rekao je Vučićević u jutarnjem programu na televiziji Prva i dodao:

- U konkretnom slučaju zbog Jugoslava Ćosića osuđen sam zbog istine. Dobio sam krivičnu prijavu i osuđen sam zbog toga što sam na Tviteru napisao da je šiptarski plaćenik i dokazao sam to na sudu. Sudija me pitao "Na osnovu čega ste vi ovo napisali?", a ja sam podneo bankarsku dokumentaciju. Dokazao sam i sud konstatuje da sam dokazao, ali da to nije bitno. Oni kažu da sam rekao istinu, ali to nije važno. To što nekome istina nanosi štetu - to je uvreda.