03.10.2023.

19:00

Foto: Printscreen You Tube, E-Stock

Džet set

Domovinski pokret ponovo udara na izvođače iz Srbije! Hrvati Lukasu zabranjuju premijeru filma "Pokidan"!

Glavni razlog za ovu kritiku nije umetnička vrednost filma ili kvalitet produkcije, već nacionalna pripadnost pevača, koji je srpskog porekla.

Informer

Bojkotuju Lukasa

"Nastavlja se invazija sumnjivih likova s istoka na hrvatsku muzičku scenu. Ovaj put je u akciji ponovo Aca Lukas, koji najavljuje premijeru svog autobiografskog filma "Pokidan" i triologiju "Kafana na Balkanu" u dvorani "Gripe" u Splitu 4. novembra 2023. Nakon projekcije filma predviđen je i koncert ovog srpskog turbofolkera. Koncert i projekcija filma zakazani su ni manje ni više nego u "Gripama", hramu splitskog sporta. Postavlja se logično pitanje - postoji li u Splitu, u njegovim gradskim strukturama, bilo kakav kriterijum? Kakvu poruku šaljemo našoj omladini kada u jednom sportskom objektu organizujemo promociju filma koji veliča lik i delo ovisnika, nasilnika i zagovornika politike Aleksandra Vučića? Ovom prilikom obraćamo se svim organizacijama i pojedincima kojima je stalo do očuvanja nacionalnog identiteta i dostojanstva 'domovinskog rata', te ih pozivamo da spreče sramotu kojoj aktuelna gradska vlast izlaže Split i Hrvatsku", piše u saopštenju Domovinskog pokreta.

Informer

Film o životu Ace Lukasa

Ovo, međutim, Lukasa nimalo nije potreslo.

Informer

Mirković i Lukas ne odustaju od odlaska u Split

- Oni samo pokušavaju da preko imena Ace Lukasa i drugih pevača dospeju u javnost, jer im je to izgleda jedini plan i program za izbore. Međutim, sreća da niko od građana Hrvatske u njih ne veruje i da se karte uveliko prodaju, i to u velikom broju! Njihovi građani očekuju da vide film i da uživaju u koncertu. To bi bilo isto kao kada bismo mi iz Srbije tražili zabranu za Severinu jer je podržala određenog predsedničkog kandidata. Što se Ace i cele naše ekipe tiče, mi ne odustajemo, jedva čekamo da odemo tamo! Sa nama ide i cela filmska ekipa, a svi glumci će se pokloniti kao i dan ranije na beogradskoj premijeri - rekao je Saša Mirković.