15.05.2024.

08:12

Foto: Maša Banđur

Džet set

"Brat i ja smo stanovali u baraci": Mile Kitić ispričao detalje iz teškog detinjstva i odrastanja, evo ko mu je bio "drugi otac"

Mile Kitić potiče iz jednog sela u Bosni odakle je uprkos skromnom detinjstvu uspeo da ostavi svoje muzičke snove i postane velika zvezda. Dobitnik je brojnih jugoslovenskih i srpskih muzičkih nagrada, a nekoliko puta je poneo titulu najtiražnijeg muškog vokala.

Međutim, njegovo odrastanje i proboj na javnu scenu nije bio lak, o čemu je pričao u ispovesti za "Grand".

Informer

 

- Rodio sam se u jednom selu Donji Cerani, u jednoj zemljoradničkoj familiji, bilo nas je petoro. Ne krijem da sam pomagao porodici, čuvao stoku, sve sam to radio i pored odlaska u školu, ali to je bilo normalno - rekao je Mile.

Srećne dane u svom selu, prekinuo je odlazak njegovih roditelja na drugi kontinet kada je napustio rodno mesto i otišao u Sarajevo sa samo četrnest godina.

Informer

 

- Kada sam bio osmi razred roditelji su otišli za Ameriku i moj najstariji brat bio mi je kao dugi otac, živeo je u Sarajevu. Imao je ženu i dete i stanovali smo u jednoj baraci, jednoj sobi svi. Kod njega sam otišao i završio srednju školu - otkrio je Kitić u emisiji „Iz Profila“ i otkrio kako je tada živeo:

- Teško je doći iz provincije u veliki grad i početi da se baviš muzikom, posebno zato što je Sarajevo bilo muzička metropola tada. Bilo je nekoliko pevača koji su bili ozbiljne zvezde. Počeo sam da pevam po domovima kulture i primetili su me, bili su neki momci koji su osnovali bend "Prinčevi" i ja sam počeo sa njima da sviram bas gitaru. Pored obaveza prema školi, počeo sam i da pevušim i idem na neka takmičenja amatera - prisetio se pevač svojih početaka.

Informer

 

Pored pevanja, Kitić je jako voleo sport i imao ambiciju da upiše fakultet.

- Želeo sam da budem profesor fizičkog vaspitanja. Otišao sam na prijemni na DIF i tu sam upoznao kolege koje su se bavile muzikom, a tog dana su imale tezgu u nekoj bašti. Otišao sam s njima da pevam umesto na prijemni i tako je sve počelo… Nisam upisao fakultet! - ispričao je Mile.