24.05.2024.

21:29

Foto: Foto: Shutterstock, Printscreen You Tube/ Belgrade Beer Fest

Džet set

"Pre 10 dana je bio tu i molio nas je da...": Komšije Tonija Montana otkrile sve o njegovim poslednjim danima

Preminulog rokera je pronašla sestra od tetke, koja je sa pripadnicima policije obila njegov stan, nakon što joj se on nije javljao, i zatekla njegovo beživotno telo u fotelji.

Danas se oglasila i Tonijeva porodica, te su rekli kako će nakon obdukcije, pevač biti sahranjen u rodnom Bojniku, nadomak Leskovca.

Informer

 

Sada su i komšije progovorile o legendi i otkrile da je pre samo 10 dana bio u rodnom kraju.

- Samo pre desetak dana je bio ovde i kosio travu kako bi sredio dvorište. Čim je zamotao česmu, mora da je otišao za Beograd - rekao je komšija.

Njegov prijatelj nije ni čuo da nas je Bora, kako su ga zvali svi u Bojniku, rodnom mestu njegove majke, napustio. Ovu vest primio je sa suzama u očima.

- Baš me je bio zamolio da mu nađem nekog da mu pretera pokošenu travu. Pričao mi je da je prodao stan i da će definitivno da se preseli u Bojnik. Ipak, poslednjih meseci nije bio dobro. To se videlo - komentariše za Kurir njegov drug iz detinjstva.

Informer

 

Toni je bio sin jedinac. Grobnicu roditelja, pored kojih će i sam naći večni mir, posećivao je redovno.

- Nije propuštao nijedan parastos, nijedne zadušnice. Često smo ga viđali poslednjih nekoliko godina ovde. Svi ga pamtimo kako ujutru ode s cegerom na pijacu i vraća se kući. Iako je bio tih i povučen, voleo je da popije, a moje pljeskavice je najviše voleo. Svakog dana je naručivao kad je bio tu. Dovodio je i svoje društvo iz Beograda u roditeljsku kuću. Znao je da ih ugosti. Toni je bio legenda Puste Reke - otkrio je drugi komšija.

Kako kaže, Bojnik se ponosio njime jer je bio svoj i odskakao od okoline, pa misli da je zaslužio da se na lokalnom Domu kulture nađe i mural s njegovim likom, tik pored Fejata Sejdića, rođenog Bojničanina.

Informer

 

- Borin otac, inače rođeni Lapotinčanin, i Fejat su se mnogo družili. Ja sam s Tonijem igrao fudbal. Bio je boem. Iako roker, voleo je i dobru narodnu pesmu. Malo ko ovde zna da je napisao najlepšu pesmu Šabanu Šauliću "Šadrvari" - kaže nam direktor Sportske hale u Bojniku Dejan Stanojević.

U restoranu ovog objekta stoji Tonijeva slika.

- Voleo je da dođe ovde. Poslednji put je, kao pravi domaćin, prošle godine ugostio kolege iz Crvene jabuke, koji su svirali na Bojničkom letu. Lepo smo se družili - dodaje.

Bojničani se nadaju da će iz lokalne samouprave barem prirediti komemoraciju u čast poznatog pevača.

- Zaista bih to želeo, ali niko nam se iz familije dosad nije javio. Čak ne znam ni kada će tačno biti sahrana - kaže predsednik opštine Bojnik Nebojša Nenadović.