02.06.2024.

08:31

Foto: Aleksandar Jovanović Cile/Miloš Rafailović

Džet set

"Žive od naših dela, prave nas budalama": Šako osuo paljubu po kolegama koji snimaju kavere, evo šta je rekao za Barbaru Bobak

Pevač Šako Polumenta privodi kraju pripreme za novi album na kojem je vredno radio četiri godine. On još uvek razmišlja da li će pred leto objaviti sve pesme ili će ipak puštati sjednu po jednu.

Mnoge njegove kolege su objavili nove albume, ali on smatra da se niko nije posebno izdvojio i da danas bolje prolaze oni pevači koji pevaju tuđe pesme. To ga i ljuti, jer smatra da autori nisu korektni što numere koje su već nekom prodali daju mlađim kolegama.

Informer

 

Na pitanje novinara da je jedna od onih koje su snimile kavere i Barbara Bobak, koja sada ima i svoj album, Polumenta nije imao reči hvale.

- Ja sam se drznuo pre godinu i po - dve i rekao da ovo nije fer od strane naših saradnika, tačnije autora. Barbara u tim svim kompilacijama peva moje pesme i ona to lepo radi, ali odakle pravo? Nije ona jedina, ima i velikih pevača koji to rade. Odakle pravo autorima da prodaju nekom drugom nešto što sam ja kupio? Ovo je kriminalno, baš nije fer. Toliko uložiš sebe i novca, vremena, truda da od pesme napraviš hit i neko to uzme i samo prepeva. Ja sam putovao iz Bijelog polja u Beograd pre 30 godina kada sam počinjao, nisam imao novca da se rasipam, trebalo je odvojiti od usta da bi se uzela pesma i sad neko bez pitanja uzme te pesme i igra se. Ti pevači nemaju ni album iza sebe, a na gostovanjima uzimaju nekad čak i više od visokorangiranih pevača. Žive od naših dela - rekao je on i dodao da nije krio nezadovoljstvo zbog takvog ponašanja autora:

Informer

 

Ja sam negodovao, ali se onda autori javljaju i kažu: "To je dobro za tebe". Ma šta je dobro za mene, pesma je prošla. Autori na taj način ponižavaju pevače koji su ostavili život na terenu. Lako je sad nekome da snimi nešto za šta sam se ja mučio mesecima i pevao po klubovima, pa na gostovanjima, po terenu, kad ljudi zavole pesmu, neko se napravi pametan i snimi istu. Prave nas budalama - ljutito je rekao pevač u intervjuu za magazin Svet.

Podsetimo, Šako je prokomentarisao skandal koji je prethodnih dana potresao estradu kada je suprug pevačice Jelene Karleuše, Duško Tošić, bezuspešno pokušao da zavede njenu koleginicu Severinu Vučković, a šta je rekao možete pročitati OVDE.