Autor: Informer/A.S.

05.06.2024.

15:46

Foto: logo

Džet set

EBU sprovodi istragu o ovogodišnjoj "Evroviziji"! Zbog spornih događaja, stručnjaci moraju da ispitaju sve

Ovogodišnju "Evrovizija" obeležili su razni skandali i kontroverze, a ono što je mnoge šokiralo jeste diskvalifikacija holandskog predstavnika, Josta Klajna.

Informer

 

Navodno, Jost je verbalno pretio fotografkinji, koja ga je slikala dok je silazio sa bine, zbog čega je produkcija odlučila da ga diskvalifikuje. Nakon svega, Holanđanin se oglasio za medije, gde je negirao sve. Zbog spornog događajaj, organizatori "Evrovizije" su potvrdili da će se sprovesti istraga celog događaja.

Informer

 

Pored toga, nakon takmičenja na kojem je pobedila Švajcarska, ispred hrvatskog Bejbi Lazanje, organizatori su najavili da će provesti istragu jer deo delegacija "nije poštivao duh pravila". Isto tako, tokom nedelju dana dugog takmičenja, koliko je trajao čitav događaj, propalestinski protestanti stizali su pred arenu kako bi izrazili podršku stanovnicima Gaze i kritikovali učestovanje Izraela.

- Evropska unija radiotelevizija (EBU) želi stalno da radi na poboljšanju svojih usluga i događaja. Kako bismo dodatno ojačali evrovizijsko takmičenje zatražili smo od nezavisnog stručnjaka da istraži ESC 2024. u Malmeu i s EBU-ovim vladajućim telima podeli što je otkrio i zaključio kako bi nastavili da poboljšavaju taj godišnji događaj - navodi se u saopštenju.