03.08.2024.

07:02

Foto: Informer

Džet set

Tajna Čoline mladolikosti leži u ovome! Pevač u osmoj deceniji vitalan kao dečak, a za to je zaslužan specijalni režim koji poštuje

Za Zdravka Čolića (73) vreme kao da je stalo, a zato je zaslužan njegov način života. Izvor blizak legendarnom pevaču otkriva da muzička zvezda ima specijalni jelovnik, da koristi samo prirodnu kozmetiku i da redovno vežba.

Informer

 

- Čola je veoma disciplinovan čovek. Ne samo kada je posao u pitanju već i sve što ima veze s njegovim zdravljem. U to na prvom mestu spada ishrana, na drugom san, a na trećem fizička aktivnost. Čola dan započinje medom, limunom i čijom. Ta tri sastojka pije pre doručka. Meso jede, ali veoma dozirano. Jednom nedeljno je na njegovom meniju obavezna čista junetina. Ostalim danima kombinuje piletinu i ribu sa svežom domaćom salatom iz seoskog domaćinstva. Takođe, mnogi se pitaju kako on čuva glas, koji je maltene kao na početku karijere. Stvar je u tome da pije jaja od prepelice, ali posebnu sortu. Grlo ispira kamilicom i žalfijom. Jednostavno, upražnjava prirodne stvari koje pomažu svakom čoveku, a njemu to prija - otkrio je izvor blizak pevaču za Kurir. 

Informer

 

Čola ima i posebne rituale što se tiče fizičkog izgleda.

- Farba koju koristi za kosu je prirodnog sastava. On je od detinjstva, pa preko adolescentnog doba imao gustu kosu i to je njegov zaštitni znak koji brižljivo neguje i čuva. Jeste da mu se gustina proredila s godinama, što je normalno, ali on vlasi neguje. Na njih stavlja prirodna pakovanja od maslinovog ulja, dok je šampon kojim pere kosu od koprive. Kožu lica održava takođe prirodnim kremama. Interesantno je to da su one pravljene u manastiru. Nikada nije išao na botoks, niti je radio druge intervencije. Takođe, žestoko se protivi crtanju ili oblikovanju obrva. Ono što mu najviše pomaže u vitalnosti jeste san. Muzičar u proseku spava od sedam do deset sati. Popodnevna dremka je takođe obavezna - zaključuje izvor.

Osim navedenog, pevač u proseku dnevno šeta više od deset kilometara, radi vežbe, što su paparaci više puta zabeležili u Košutnjaku, dok je tamo živeo.