10.08.2024.

15:26

Foto: Instagram hurricane_official/Instagramkarleusastar

Džet set

"Nismo znale... Karleuša je naš idol!" Uraganke se pravdaju i nude Jeleni da budu njena predgrupa! "Pesma je naša, imamo dokumenta"

Pesma "Runde" za koju je tekst uradio napisao Milan Laća Radulović, izaziva prave kontroverze. Ta numera trebalo je da se nađe na albumu Jelene Karleuše, ali se od toga odustalo kada je Laća, pre smrti, tekst iste objavio na društvenoj mreži Iks. Zvaničnu verziju su, ipak, snimile članice grupe "Harikejn" - Jovana, Miona i Sara. 

Nakon Jelene Karleuše, koja je istakla da ne smatra da su devojke odgovorne, već njihov menadžment, za domaće medije oglasile su se i Uraganke. 

Informer

 

Najpre, otkrile su da su pesmu "Runde" kupile 11. aprila ove godine, ali zbog drugih poslovnih obaveza nije izdata ranije. Snimanje pesme je počelo u maju, te završeno u junu, a spot sada.

- Iz moralnih obaveza i poštovanja prema izvođačima koji su puštali demo verzije, kao i vlasnika pesme, nismo hteli objavljivati demo verziju niti praviti medijsku "frku" bez potrebe jer to pokojni Laća, tekstopisac ove pesme, ne zaslužuje - počele su devojke za 24sedam, pa nastavile:

Informer

 

- On je tekstopisac i prve pesme grupe "Harikejn" - "Favorito", sa kojom se grupa proslavila, tako da nam je bila želja da "Runde" budu naše. Od strane nas neće biti nikakvog raspravljanja, niti smo znale da je nekome drugom zvanično ranije prodata pesma, a pogotovo jednoj od naših idola Jeleni Karleuši.

Kako su dalje navele, prema svim pravnim dokumentima, pesma je njihova, a nije im cilj ni namera da imaju bilo kakav problem ni sa Karleušom ni sa bilo kim drugim.

Informer

 

- Mi kao grupa, zajedno sa našim timom sa kojim sarađujemo, ne želimo polemisati oko ovog projekta u bilo kom negativnom kontekstu, pogotovo ne sa muzičkom zvezdom kakva je Jelena Karleuša. Pesma je zvanično naša, što potvrđuju sva pravna dokumenta koja postoje u vezi nje - kažu one za 24sedam i zaključuju:

- Ako nas Jelena pozove da gostujemo na njenim nastupim, vrlo rado ćemo je zajedno pevati, kao što su se i prethodne članice grupe ranije odazvale njenom pozivu. Nije nam ispod časti biti njena predgrupa. Verujemo da će publika i naši fanovi uživati u ovoj pesmi jer "Runde" to zaslužuje.