26.08.2024.

09:34

Foto: Foto: Printscreen/Instagram/severina

Džet set

"Zašto voliš takvu Srbiju?!" Severini na granici pominjali Tuđmana i Jasenovac, ovo su detalji ispitivanja hrvatske pevačice

Severina Vučković privedena je na srpskoj granici sinoć, 25. avgusta. Srpska policija, tom prilikom, sprovela je redovnu proceduru, što je uobičajeno za sve koji svojim izjavama ili ponašanjem privuku pažnju državnih organa.

Nakon što je dokazana mrziteljka Srba prošla kroz razgovor sa nadležnim organima, puštena je da uđe u Srbiju, međutim, samoinicijativno je odlučila da se vrati u Hrvatsku.

Informer

 

Pevačicu su, na granici, podsetili na njene sporne izjave, pominjali joj Jasenovac i Tuđmana, ali i nedavnu objavu na Instagramu, kada je napisala da voli "takvu Srbiju", istu onu koju je ranije nazivala "genocidnom".

- Oko 19.45 je stigla na granicu, kod pregleda dokumenata pitali su je kad je poslednji put bila u Srbiji, te pozvali da autom stane sa strane. Uzeli su joj dokumente, te je satima čekala u autu, kad joj je granični policajac rekao da dolazi inspektor iz republičkog MUP-a. Došla su dva inspektora te zajedno s carinikom pretresla auto. Nisu našli ništa sumnjivo, pa su je pozvali na razgovor u zgradu policije - ispričao je izvor, prenosi Kurir.

Podsetimo, Severina Vučković godinama unazad, uprkos svom srpskom poreklu i tome što ima sina sa srpskim biznimenom Milanom Popovićem, pežorativno govori o Srbiji, potencira da se u Srebrenici dogodio genocid, te veliča zločinačku operaciju "Oluja".