Autor: Informer/A.S.

30.08.2024.

15:46

Foto: Foto: ATA Images

Džet set

Ceca tražila od Raleta ove dve pesme, a on nije hteo da joj da! Završile u rukama poznate pevačice, koja je od njih napravila hitove

Kompozitor i aranžer, Goran Ratković Rale, iza sebe ima karijeru dugu skoro 30 godina. 

Tokom svoje karijere sarađivao je velikim brojem pevača, a među imenima se izdvajaju Indira Radić, Stoja, Lepa Brena, Jana, Ceca Ražnatović, Mina Kostić, Ana Nikolić, Tanja Savić i mnogi drugi.

Informer

 

Svojevremeno se pričalo da je on Ceci napravio dva albuma, ali da je od njih pevčica odustala. Rale je sada progovorio o saradnji sa Ražnatovićkom i otkrio pravu istinu. 

- To nije tačno. Ceca mi je tražila da joj dam pesme "Zmaj" i "Nisam sumnjala". Rekla mi je: "Rale, te dve pesme su moj život!" Rekao sam joj da mi je žao, ali nisam mogao to da uradim, jer sam ih za Indiru pisao. Ceca je pesme čula kod Marine i dopale su joj se - ispričao je Rale.

Informer

 

On se zatim dotakao i pesme "Zmaj". Naime, pričalo se da ju je napisala jedna devojka koja je bila na samrti i da ju je posvetila svom dečku.

- Ma znam za tu priču. Ne znam da li da rušim sve to (smeh). Marina je pisala tekst, sećam se kad sam otišao kod nje, pitala me: "Šta ćeš da piješ?" Ja se odvalio od alkohola, kad ona meni čita tekst koji je genijalan, ali kad sam čuo stih "budi uvek kao zmaj", skočim i kažem: "Ženo, jesi ti bre normalna, kakvi zmajevi?" Ona mrtva hladna kaže: "Pa to ti je najbolje u pesmi, ali promeniću!" A Indira traži da joj Marina ponovi stih i viče kako je do odlično, pa onda viče na mene da nisam normalan. I stvarno, posle se ceo album zvao "Zmaj" - rekao je Rale za "Kurir".